Üzerinde ayet olan posteri indiren kişiyi linç edip cesedini yaktılar

Üzerinde ayet olan posteri indiren kişiyi linç edip cesedini yaktılar
Pakistan'dan kalabalık bir grup üzerinde Kuran ayetleri bulunan bir posteri indirdiği iddiasıyla bir kişiyi önce linç edip öldürdü, ardından da cesedini yaktı.

Pakistan'da kalabalık bir grup, indirdiği öne sürülen posterler sebebiyle dine hakaretle suçlanan bir kişiyi işkence ettikten sonra öldürüp, ardından da cesedini yaktı.

Punjab'da bir fabrikanın genel müdürü olarak görev yapan Sri Lankalı Priyantha Diyawadana'yı kalabalığın cuma günü linç ettiği bildirildi.

Sosyal medyada yayınlanan dehşet verici görüntülerde Diyawadana'nın yere atıldığı, yüzlerce insanın kıyafetlerini yakmaya başlayıp onu dövdüğü görüldü. Ölene dek işkence gören Sri Lankalının cansız bedeni linç edildikten sonra kalabalık tarafından yakıldı.

Kalabalıktakilerin Diyawadana'nın cansız bedeniyle fotoğraf çekildiği de görüldü.

The Guardian'ın haberine göre 7 senedir fabrikada idarecilik yapan Diyawadana'nın duvarlardan üstünde Kuran ayetleri olan posterleri indirdiği hakkında iddialar ortaya atıldıktan sonra kalabalık fabrikanın etrafında bir araya geldi. Sabah saatlerinde kalabalık fabrikaya girip Diyawadana'yı ele geçirdi.

Polis, kaydedilen görüntüleri seyrettiklerini ve olayla alakalı olarak en az 50 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.