İç Dekorasyondaki İmzanız; Duvar Kağıdı

İç Dekorasyondaki İmzanız; Duvar Kağıdı
Ev dekorasyonunun tamamlayıcı unsurlarından biri olan duvar kağıdı, bir çeşit duvar kaplama malzemesidir. Kolay uygulanabilir olduğu için inşaat işlerine bulaşmadan evinizde istediğiniz değişikliği yapmanıza olanak sağlar. Duvar kağıdı, kendinden yapışkanlı olabildiği gibi duvara yapıştırmak için özel tutkala sahip olanları da vardır. Malzeme ve model olarak her zevke ve yaşa hitap eden birçok çeşidi bulunur.

Bu sebeple ne zaman değişikliğe ihtiyaç duyarsanız istediğiniz modeli hemen bulabilirsiniz.

Duvar Kağıdı ile Zevkiniz Duvarlarınıza Yansısın

Duvar kağıdı modelleri bir çok farklı alanda kullanılabilir ve iç mekanlar için kullanıma daha çok uygundur. Renkleri ve doğayı seviyorsanız çiçekli olanları, hem klasik hem modern görünsün istiyorsanız taş desenleri, farklı görünüme sahip olmasını istiyorsanız da geometrik desenleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra 3 boyutlu duvar kağıdı ile mekana sıcaklık ve derinlik katabilir kişiliğinizi yansıtabilirsiniz. Bu şekildeki bir model ile daha küçük bir yatak odasına derinlik katıp, büyüklük hissi verebilirsiniz.

Geniş ürün yelpazesine sahip modeller arasından istediğiniz mekan için kolaylıkla seçim yapabilirsiniz. Bunun için bazı hususlara dikkat etmeniz gerekir. Örneğin; kullanacağınız alan salon ise, salon duvar kağıdı seçimi yaparken salonda bulunan eşyalar, aydınlatma ve uygulama yapacağınız duvarın aldığı doğal ışık açısı önemlidir. Uygulanan alan ile bütünlük sağlayan modeller odaya şık ve estetik bir hava katar.

Duvar Kağıdı Seçerken Her Mekan İçin Farklı Tasarım

Çocuk odası için seçerken çocuğun ilgi alanları, sevdiği renk ve karakterler de olan bir çocuk odası modeli seçmek çocuğunuzun odada geçireceği vakti eğlenceli hale getireceği için çocuk, odasında vakit geçirmekten zevk alır.

Gençler için de sevdiği renk ve ilgi alanına hitap eden genç odası duvar kağıdı, yaşam alanı olan odasını benimsemesine ve ders çalışmaya odaklanmasına olanak sağlar. Odasında rahat zaman geçiren gencin zihni dinleneceği için uyku ve yaşam kalitesi de artar.

Mutfakta seçilen duvar kağıdının dolap renklerine ve tasarımına sağladığı uyum ise oramın ferah görünmesini sağlar. Ferah bir ortamda yemek pişirmek de daha zevkli hale gelir.

Yatak odası için seçilen kağıdın yine odanın mobilya ve aydınlatmasına uyum sağlaması önemlidir. Uyku kalitesini etkileyen bu detay uyumlu bir bütünlük sağladığı takdirde sağlam bir uyku çeken bireyler yeni güne dinç ve zinde başlar.

Tüm bu noktalara dikkat ederek ortamın ruhuna uygun olarak seçeceğiniz duvar kağıdı konfor alanınız olan evinizin konforunu daha artırırken dekorasyonu ile de göz doldurmasını sağlar. Küçük bir dokunuşla evinizi kolayca şık, gösterişli ve ferah hale getirebilirsiniz.

Duvar Kağıdı Nerelere Uygulanabilir, Temizliği Nasıl Yapılır?

Duvar kağıdı; alçılı veya sıvalı olan, nem ve küf sorunu olamayan, pürüz ve çatlak sorunu olmayan her duvara uygulanabilir. Bu tip sorunları olan duvara yapılan kağıt uygulaması uzun ömürlü olmaz. Düzgün kullanıldığı ve doğru uygulama yapıldığı takdirde uzun yıllar kullanılabilir. Kullanılan her eşya gibi bu ürünler de zamanla ilk gün ki canlılığını ve parlaklığını yitirebilir. Zamanla oluşan toz ve kir bunun en büyük nedenleri arasında yer alır. Hafif nemli olan mikrofiber veya yumuşak bir bez ile sildiğiniz de eski canlılığını geri kazanır. Bunun yanı sıra boyanabilir duvar kağıtlarını da tercih edebilir, hem temizliğini hem de renk değişimini istediğiniz zaman rahatça yapabilirsiniz. Çıkarmadan üstünü boyayıp kolay bir şekilde odanıza farklı tarz katabilirsiniz.

Aradığınız, kaliteli ve kolay uygulanabilir duvar kağıdı tasarımları için Koçtaş web sitesinde yer alan ürünlere göz atabilirsiniz. Sayısız renk ve desendeki modeller arasından zevkinize hitap eden duvar kağıdı fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilir, beğendiğinizi sepetinize atabilir kısa sürede duvarlarınıza uygulamaya başlayabilirsiniz.