Kedi ve Köpekler İçin Sigorta Yaptırılır mı?

Kedi ve Köpekler İçin Sigorta Yaptırılır mı?
Pek çok kişi, sağlığını korumak için çeşitli tedbirler alır. Bunlardan biri de sağlık sigortası yaptırmaktır. Kişiler aynı zamanda kendilerine gösterdikleri bu özeni evcil hayvanları için de gösterir. Bu noktada evcil hayvanlar için sigorta yapılıp yapılamayacağı da merak konusudur.

Sigorta şirketleri, patili dostlarınızı güvence altına almak için pet sigortası adı altında hizmet sunar.

Evcil hayvan sigortası sayesinde evinizde size eşlik eden patili dostlarınızın başına gelebilecek acil durumlar karşısında hazırlıklı olabilirsiniz. Bununla birlikte alacağınız ek teminatlarla muayene, tahlil ve tetkikler, ilaçlar, görüntüleme yöntemleri, ayakta ve yatarak tedavi gibi çeşitli hizmetlerin masraflarını kolay bir şekilde karşılayabilirsiniz. Evcil hayvanların sağlık sorunlarının tedavisini kapsayan bu sigorta ile kedi ve köpeklerinizin sağlığı güvence altında olur.

Evcil Hayvan Sigortası Kapsamında Yararlanabileceğiniz Hizmetler Nelerdir?

Evcil hayvan sigortası yaptırdığınız takdirde ortaya çıkacak acil sağlık sorunlarına karşı dostunuzu güvence altına almış olursunuz. Trafik kazası, bir yerden düşme, başka bir kedi ya da köpekle kavga etmesinden dolayı oluşan kırık veya yaralanmalar, yanık, böcek ısırması, yabancı cisim yutma veya batması, boğulma, elektrik çarpması, kaza ya da enfeksiyon sonucu ortaya çıkan sorunlar acil durum teminatı kapsamındadır. Bu gibi durumlarda gereken acil tedavi masrafları poliçenizde belirtilen limitler dahilinde ödenir.

3. şahıslar mali mesuliyet teminatı da evcil hayvan sigortasının ana teminatlarındandır. Bu teminat doğrultusunda evcil hayvanınızın birine ya da birinin eşyasına verdiği zararlar karşılanır. Böyle bir durumda ödenecek masrafın limitleri de poliçenizde belirtilir.

Evcil hayvan sigortasının son ana teminatı ise kayıp arama ilanı ve ödül teminatıdır. Evcil hayvanınızın kaybolması halinde bulmak için verilen kayıp arama ilanı ve ödül için yapılan harcamalar, belirli limitler dahilinde sigorta şirketiniz tarafından karşılanır.

Poliçenizin kapsamını genişletmek ve evcil hayvanınızı tam bir koruma altına almak için ek teminatlar da alabilirsiniz. Veteriner muayenesi, teşhis için gereken görüntüleme yöntemleri, kan ve idrar tahlilleri, tedaviler, kanser, ameliyat gibi durumlar için de sigorta şirketinizin belirlediği limitler doğrultusunda hizmet alabilirsiniz.

Pet Sigortası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • Evcil hayvan sigortası belirli bir yaş aralığındaki kedi ve köpekler için yapılır. Genellikle 6 aydan büyük ve 10 yaşından küçük evcil kedi ve köpekler için pet sigortası yaptırılabilir.
  • Bu sigortadan faydalanabilmeniz için sigorta yaptıracağınız evcil dostunuzun aşılarının tam olması şarttır.
  • Evcil hayvan sigortası yaptırabilmeniz için diğer bir şart ise hayvanın cinsidir. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda belirtilen Türkiye sınırları içerisinde üretimi, bakımı ve satışı yasak olan hayvan cinsleri sigorta kapsamı dışındadır. Örneğin Amerikan Pitbull Terrier ve Japanese Tosa köpeklerin ülkemize girişi, satışı, takas ya da hediye edilmesi yasaktır. Dolayısıyla bu gibi tehlikeli cinslere evcil hayvan sigortası da yapılmaz.
  • Sigorta için ödeyeceğiniz primler, evcil hayvanın yaşı, ırkı ve sağlık riskine göre sigorta şirketiniz tarafından belirlenir.
  • Evcil hayvan sigortasının poliçe başlangıç tarihinden itibaren bir bekleme süresi bulunur. Poliçede yer alan teminatlar, bu süreden sonra geçerli olur. Bekleme süresi, sigorta şirketinize göre değişir.
  • Evcil hayvan sigortası teminatları, masrafların tamamını karşılamayabilir. Sigorta şirketinizin poliçenizde belirttiği limitlere göre ödeme yapılır.
  • Patili dostunuzun kaybolması gibi bir durumda sigortanızın sunduğu teminattan yararlanabilmeniz için kayıp raporunun ibraz edilmesi gerekir. Kedi ya da köpeğiniz bulunduğunda verilecek ödül de limitlere bağlıdır.
  • Yılda bir kez olmak üzere ücretsiz veteriner muayenesi, tırnak kesimi ve göz ile kulak temizliğinden de faydalanabilirsiniz. Ayrıca indirimli olarak köpek eğitimi alabilir, mikroçip takma işlemini de indirimli yaptırabilirsiniz. Alacağınız ücretsiz hizmetler ve indirimler, sigorta şirketinize göre değişir.