CHP PM Üyesi Eren Erdem: Üstün hizmet madalyası verilmesi gereken yayın organlarına ceza yağdırılmasını kabul etmiyoruz!

CHP PM Üyesi Eren Erdem: Üstün hizmet madalyası verilmesi gereken yayın organlarına ceza yağdırılmasını kabul etmiyoruz!
Deprem gündemiyle ilgili yayınları gerekçe göstererek yine medya kuruluşlarına ceza yağdıran RTÜK’e tepki gösteren CHP PM Üyesi Eren Erdem, “Cezayı bırakın; ilk 72 saatte; acil ihtiyaçları ortaya koyan bu yayınlara ödül verilmelidir” dedi.

RTÜK, Maraş merkezli depremlerde yaşanan ihmalleri ekrana taşıyan Halk TV, FOX TV ve TELE1’e ceza yağdırdı. Karara tepki gösteren basın meslek örgütleri, iktidarın suçluluk telaşında olduğunu belirterek gazetecileri değil deprem ihmallerine ilişkin eleştirileri "not etme" çağrısında bulundu.

CEZA VERDİKLERİ YAYINLAR SAYESİNDE ÇOK CAN KURTULDU

Habertürk ,Halk TV, Tele1, KRT, Flash Haber gibi kanallar sayesinde çok can kurtarıldığının altını çizen Erdem, “Çünkü ilk günler iletişim sıfırdı! İnternet ve telefon yoktu! Gerek Belediyeler, gerek gönüllüler hareket planını büyük ölçüde ekranlardaki gerçeklere göre planladı. Örneğin, Antakya’ya Mehmet Akif Ersoy hemen herkesten önce ulaştı. Akademi Hastanesi arkasında kurtarılan her canda, onun yayınlarının emeği var. Hınçla hakaret ettiğiniz, cezalar kestiğiniz bu kanalların yayınları; arama kurtarma için ciddi yönlendirici oldu” dedi.

KOORDİNASYON KRİZİ İÇİNDE YOL GÖSTERİCİ OLDULAR

Erdem, “Eğer medya A HABER muadili yapılardan müteşekkil olsaydı, bölgeye yönelik ihtiyaçlardan kimsenin haberi olmayacak; gereksiz bir “gereken yapıldı” kampanyasından kaynaklı devasa felaketler oluşacaktı. Gerçekleri veren TV’ler bunu engellemiş oldu. Telefonlar çalışmıyor, internet çekmiyordu. O koordinasyon krizi içerisinde, saydığım kanalların yayınları yol gösterici ve organize edici oldu. Kim nereye ne gönderecek, en azından bu konuda kafalar netleşti. Bu noktada ilgili kanallar muhteşem iş çıkardı!” ifadelerini kullandı.

“MİLLETE ÜSTÜN HİZMET MADALYASI TAKILMASI GEREKEN KANALLARA CEZA YAĞDIRDILAR”

Erdem gerçeğin peşinde koşan gazetecilerin unutulmayacağını vurguladı, “Tüm kadrolarına ‘millete üstün hizmet madalyası’ takılması gereken bu televizyonların bir kısmına ceza yağdırılması, sinirlerimizi inanılmaz Cezayı bırakın; ilk 72 saatte; acil ihtiyaçları ortaya koyan bu yayınlara ödül verilmelidir. Dolayısıyla, bölgede mücadele edenleri sayarken; Mehmetçiğimizin, polisimizin, kurtarmacılarımızın, madencilerimizin, gönüllülerimizin yanına; gerçeklerin peşinde koşan gazetecilerimizinde yazılması gerekir. Çok can kurtardılar. Asla unutulmayacaklar…” dedi.