Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi'nden Uygur Türkleri'ne zulmeden Çin'e teşekkür

Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi'nden Uygur Türkleri'ne zulmeden Çin'e teşekkür
Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi Başkanı Ali Raşid El Nuaimi, Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine zulüm eden Çin'i tebrik etti. Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı Nuaimi, Doğu Türkistan'da yapılan soykırıma 'terörle mücadele' dedi.

Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi Başkanı Ali Raşid El Nuaimi, soykırım suçu işleyen Pekin rejiminin işgali altında bulunan Doğu Türkistan'a yaptığı ziyarette Çin Komünist Partisi yetkilileriyle bir araya geldi. Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı olan El Nuaimi, ziyaretin sonrasında kurucusu olduğu "Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi" isimli örgütün sosyal medya sayfalarından bir yazı yayınladı.

Arap dünyasının Çin ile her daim iyi ilişkileri olduğunu söyleyen El Nuaimi, soykırımcı ÇKP'nin Uygur Türklerine olan zulmünü "terörle mücadele" olarak nitelendirdi.

O paylaşımın tam metni şu şekilde:

"ÇİN'İ TEBRİK EDİYORUZ"

"Sincan'daki terörle mücadele planının tamamlanmasından dolayı Çin'i tebrik ediyoruz.

Sincan'da karşılaştığımız ilgi düzeyi, Çin liderliğinin bölgede yaşayan tüm halklara hizmet etme kararlılığını somutlaştırıyor.

İslam medeniyeti ile Çin arasındaki ilişki tarihseldir; dostluk, iş birliği ve ittifak olarak karakterize edilir.

Dünyanın her yerindeki makul insanların güvenli, istikrarlı ve müreffeh bir Çin'e ihtiyacı var.

Çin'in güvenliği ve istikrarı sadece ulusal bir çıkar değil, küresel bir çıkardır.

Çin'deki müslümanlara yardımcı olmak büyük bir sorumluluktur.

Etnik, dini ve ulusal bağların birbiriyle çelişmediğini, aksine birbirini bağladığını tüm dünyaya açıkça ifade etmeliyiz.

Kimliğe, dine ve aidiyete saygı eğitimsel bir söylemle pekiştirilmelidir.

Uygur gençlerinin terör gruplarının kurbanı olmaması için, onların akıllarını kazanacak ikna edici bir söyleme ihtiyaç var.