Çamlıca Camii'nde araç stoklanıyor iddiasına cevap geldi

Çamlıca Camii'nde araç stoklanıyor iddiasına cevap geldi
Çamlıca Camii'nin otoparkında araç stoklandığı iddiaları infial yaratmıştı. Görüntülerde cami otoparkında sıralı plakalı araçlar vardı. Cami yönetimi iddialar sonrasında açıklama yaptı. Çamlıca camii otoparkındaki araçlar bakın neden oradaymış?

Otomobil stoku yapıldığına yönelik iddiaların basına yansıması sonrasında Çamlıca Camii yönetiminden açıklama yapıldı.

Çamlıca Camii'nin ücretsiz otoparkında yer alan seri plakalı otomobillerle alakalı basında çıkan haberler sonrasında cami yönetiminden açıklama yapıldı.

İZİN ALINDIĞI BELİRTİLDİ

Açıklamada, caminin otoparkında yer alan otomobillerin bir kiralama firması tarafından izin alınarak bırakıldığı kaydedildi.

Büyük Çamlıca Camii'nin ücretsiz otoparkında sıfır araç stoklandığı söylentilerine Çamlıca Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma Derneği'nden cevap geldi. Açıklamada otomobillerin bir kiralama şirketi tarafından izin alınarak bırakıldığı kaydedildi.

KİRALAMA ŞİRKETİNE AİTMİŞ

Çamlıca Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma Derneği Başkanı Ergin Külünk, caminin otoparkında görüntüleri kaydedilen otomobillerin bir filo firmasına ait olduğunu söyledi.

Külünk, Çamlıca Camisi'nin otoparkında sıfır otomobillerin stoklandığı söylentileri ile alakalı yaptığı açıklamada, görüntülere yansıyan otomobillerin sıfır ve plakasız araçlar olmadığını belirtti.

MAHALLENİN DE OTOPARKI

Bu otoparkın camiyi ziyaret eden insanlara hizmet verdiğini söyleyen Külünk, buranın aynı zamanda mahallenin de kapalı otoparkı olduğunu belirtti.

Külünk, otoparka her taraftan araç getirilip bırakıldığını söyleyerek, şunları belirtti:

"Yeter ki plakalı olsun. Bir filo şirketi de bazı araçlarını kısa süreliğine buraya bırakmak için izin istemişti. Müsaade etmiştik. Diğer kullanıcıların kullanma şartlarını zorlaştırmamak şartıyla otoparkımızı kullandırmıştık. Yanlış bir algıyla medya gündemi biraz meşgul edildi. Bunlar stok araç değil, araba kiralayan bir filo firmasının geçici olarak bıraktığı plakalı araçlardır. Satış için bekletilen satış aracı yok. Plakasız gelen bir aracı gördüğümüz an gerekli yerlere başvurarak kaldırtıyoruz. Ücretsiz otopark olduğu için kimseye 'getirme' deme şansımız yok."

"500 ARAÇ KAPASİTEYE ZARAR VERMEZ"

Bırakılan otomobillerin otopark sirkülasyonunu etkilemediğini söyleyen Külünk, "Birkaç bin araçlık otoparkımız var. 50 araç, 100 araç, 500 araç otoparkımızın kapasitesi bakımından diğer kullanıcılara zorluk vermez." ifadelerini kullandı.

Külünk, görüntülerin basında çıkmasının sonrasında polis ve maliye ekiplerinin otoparka gelip inceleme yaptıklarını da söyledi.