Fransız kanaldan skandal haber! Türkiye haritasında oynama yaptılar

Fransız kanaldan skandal haber! Türkiye haritasında oynama yaptılar
Fransız televizyon kanalı France24 skandal bir habere imza attı. Kanal bir haberinde Türkiye'nin doğusunu haritada Kürdistan olarak işaretledi.

Fransa'da yayın yapan France24 kanalı skandal bir habere imza attı. Geçtiğimiz hafta PKK sempatizanlarının Paris'i savaş alanına çevirdiği görüntüler akıllardayken, France24 kanalı Kürdistan haberi yaptı.

France24'ün skandal haberinde Türkiye'nin bir bölümü harita üzerinde Kürdistan olarak gösterildi. Sosyal medyada bu görsele tepki yağdı.

Paylaşılan haberde şu metne yer verildi:

"Middle East Matters'ın bu özel sayısında Kürtlere odaklanıyoruz. Dört ülkeye yayılmış, dünyanın en büyük vatansız etnik grubudur. Ortadoğu'ya özgü ve sayıları en az 35 milyon olan Kürtler, 1920'lerde Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünden bu yana kendi vatanlarını kurmanın yollarını aradılar. Irak'ta onlarca yıl dökülen kana katlandılar ve aynı zamanda Türkiye, İran ve Suriye'de devlet baskısına maruz kaldılar. Kürtlerin tarihine ve konumuna yakından bakıyor, araştırmacı ve gazeteci Güney Yıldız ile konuşuyoruz."