İBB Başkanı İmamoğlu açıkladı! Tüm askıda faturalar tek seferde ödendi

İBB Başkanı İmamoğlu açıkladı! Tüm askıda faturalar tek seferde ödendi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, hayırsever bir kişinin toplam tutarı 4 milyon lira olan 10 bin adet askıda faturayı tek seferde ödediğini açıkladı. Herkes faturaları ödeyen kişinin kim olduğunu merak etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “askıda fatura” uygulamasında bir hayırsever, yaklaşık 4 milyon liralık 10 binden fazla faturayı tek kalemde kapattı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplam bedeli 3 milyon 960 bin lira olan 10 bin 370 adet askıda faturanın bir vatandaş tarafından, tek defada ödendiğini duyurdu.

Belediye tarafından ödemesi alınan su ve doğal gaz faturasını ödeyemeyen vatandaşların başvuru yaptığı “askıda fatura” uygulamasında bir sürpriz meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sistemde ödenmeyi bekleyen, 3 milyon 960 bin lira tutarlı 10 bin 370 adet askıda faturanın yardımsever bir iş insanı tarafından bir kalemde ödendiğini ve sistemde askıda fatura kalmadığını açıkladı. İmamoğlu’nun sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamaya göre askıda fatura uygulamasında bugüne dek 389 bin 675 fatura “askıya” bırakıldı. Bunların toplam bedeli 67 milyon 315 bin 979 liraydı ve yardımseverler bugüne dek bu kadar parayı ödedi.