Yunan komutan işgal ettiği Türk adasından fotoğraf paylaştı

Yunan komutan işgal ettiği Türk adasından fotoğraf paylaştı
Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Türkiye toprağı olan ancak Yunan işgalinde bulunan Keçi Adası'na gidip fotoğraf paylaştı. Yunan komutan paylaşımına "Tetikte ve hazırlıklıyız" notunu düştü. Türkiye tarafı ise işgale karşı bir hamle yapmamakta ısrar ediyor.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Akdeniz ve Ege'deki hakaretvari gezilerini sürdürüyor. Floros dün de uluslararası anlaşmalara göre Türk karasularında bulunan Keçi Adası'na gidip Türkiye’ye meydan okudu. Floros, yerleşim kurulması ve asker yerleştirilmesi yasak olan adadaki Yunan birliklerini denetledi.

Yunan Genelkurmay Başkanı, sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda “Tetikte ve hazırlıklıyız” dedi. Bodrum Akyarlar kıyılarına yaklaşık 8 kilometre mesafede olan ada, 2004 senesinden bu yana Yunan işgali altında. Yunanistan silahsız olması lazım olan adada topçu birliği dahi tutuyor.

Floros önceki gün de 1947 Paris Antlaşması'na göre silahsız olması lazım olan Kerpe, Meis ve Karada'daki askeri birliklere ziyaret yaptı. Yunan komutan ayrıca Girit'in güneyinde bulunan ve “egemenliği antlaşmalarla Yunanistan'a devredilmeyen ada, adacık ve kayalıklar (EGAYDAAK)” çerçevesinde olan Büyük Gavda Adası'na da gitmişti.