Ekrem İmamoğlu için Saraçhane'de 'demokrasi nöbeti'

Ekrem İmamoğlu için Saraçhane'de 'demokrasi nöbeti'
Hakkında hapis ve siyasi yasak kararı çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için Saraçhane'de 'demokrasi nöbeti' başlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son zamanlarda ülke gündeminde önemli bir yer kaplıyor. İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezanın verilmesine yönelik kararın ardından, İmamoğlu'na destek olmak amacıyla "demokrasi nöbeti" başlatıldı. Bu nöbet, 30 gün boyunca her gün saat 19.00 ile 22.00 arasında Saraçhane'de gerçekleştirilecek. Bu nöbete, İmamoğlu'na destek olmak isteyen herkesin katılımı bekleniyor.

İmamoğlu'na destek olmak amacıyla başlatılan bu nöbet, tarihi bir sorumluluk olarak görülüyor. Bu nöbet hakkında duyurusu yapılan grubun açıklamasında, muhalefet partilerinin de bu nöbeti başlatmasını bekledikleri ancak yapmadıkları belirtildi. Bu nöbet hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler, grubun duyurusunu Twitter'dan paylaşılmasıyla birlikte edinebilecek.

Bu nöbet, İmamoğlu'na destek olmanın yanı sıra, demokrasi ve cumhuriyetin korunması amacıyla da gerçekleştirilecek. Bu nöbete katılım isteyenler, sıradan vatandaşlar olacak ve kış günlerinde bile bu nöbeti gerçekleştirmeyi göze alacaklar.