Güldür Güldür'den Erdoğan ve AK Parti skeci! U dönüşlerini tiye aldılar

Güldür Güldür'den Erdoğan ve AK Parti skeci! U dönüşlerini tiye aldılar
Show Tv'de yayınlanan Güldür Güldür'ün son bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin 'u dönüşleriyle' dalga geçildi. 'Barıştık' isimli skeçte dış politikadaki çelişkilerden ekonomideki gelişmelere kadar her şey ele alındı.

Show TV'de yayınlanan Güldür Güldür programının yeni bölümünde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar partisi AKP'nin politikaları eleştirildi. "Barıştik: Komadan uyanan vekilin sansasyonel açıklamaları" başlıklı skeçte, 12 aydır komada olan bir AKP vekilinin uyanışı sonrasında yaşananlar anlatıldı.

Skeçte, parti otobüsünün üzerinde seçmenlere fındık fırlatırken düşerek komaya girdiği anlaşılan karakterin gazetecilere verdiği demeçlerde yaşadığı zor anlar izleyicileri güldürdü. Bu sırada Erdoğan'dan telefon geldiğine dair rol yapan danışmanlar AKP'li vekile, "Kendileri arıyor" deyince ortalık karıştı.

DIŞ POLİTİKADAKİ DEĞİŞİKLİKLERLE DALGA GEÇİLDİ

Skeçte ayrıca, Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile tokalaşması ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerin normalleşmesi gibi dış politika konuları da ele alındı. Dış politikadan ekonomiye birçok alanda iktidarın söylem değişikliklerinin eleştirildiği skeçte, Kur Korumalı Mevduat politikası da eleştirildi ve doların artışına da dikkat çekildi.

Rusya ile Ukrayna arasında süren savaşa ilişkin iktidarın politikası da yine eleştirilen başka bir konu oldu. Programın yayınlanan son bölümünde ise, EYT (Aile Koruma Kanunu) düzenlemesine dair bir skeç yer aldı ve seyirciler tarafından alkışlandı. Yaptıkları gündeme dair skeçlerle beğeni kazanan ekip bu defa kadınlardan kurulu bir müzik grubu üzerinden EYT düzenlemesine dair bir skeç hazırlamıştır.