Fransa'da öldürülen Mir Perwer kimdir?

Fransa'da öldürülen Mir Perwer kimdir?
Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne yapılan saldırıda şarkıcı Mir Perwer de hayatını kaybetti. Peki Mir Perwer kimdir? Mir Perwer nerelidir ve neden öldü?

Mir Perwer, Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitirenler arasındaydı. Peki, Mir Perwer kimdir?

MİR PERWER KİMDİR?

Mir Perwer, Paris saldırısında hayatını kaybedenler arasında bulunan Türk vatandaşlarından biriydi. Gerçek ismi Şirin Aydın olan Mir Perwer Kürtçe müzik yapıyordu.

Fransa'nın başkenti Paris'in 10'uncu bölgesindeki Enghien sokağında yer alan Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken yaralanan 5 kişiden 2'sinin de yoğun bakımda olduğu bildirildi. Bir görgü tanığı, sokakta 7-8 el silah sesi duyulduğunu ve büyük bir panik yaşandığını söyledi.

SALDIRGAN 69 YAŞINDA

Polis kaynakları da 69 yaşındaki saldırganın gözaltına alındığını açıkladı. Saldırganın geride bıraktığımız yıl Paris'te göçmenlere saldırı yapması sebebiyle yargılandığı, 11 gün önce adli kontrol koşuluyla serbest kaldığı belirlendi.

Saldırganın demir yollarından emekli olmuş Fransız vatandaşı bir kondüktör olduğu kaydedilirken BFM TV, saldırganın bir sene önce bir göçmen kampına da saldırı yaptığı bilgisini aktardı. Yaşamını yitiren üç kişiden birinin Kürt asıllı şarkıcı Mîr Perwer olduğu bildirildi. 2020’de dönemin HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan’la beraber Hasankeyf’te bir program yapan Mîr Perwer şunları kaydetmişti: “Çocukluktan beri müzikle ilgileniyorum. Üç yıldır profesyonel olarak müzik çalışmaları yapıyorum. Artık Kürtçe radyo kalmadı. Bu nedenle canlı yayın yapıyoruz. Böylece Kürt müziğini ve kültürümü tanıtmak istiyorum.”

GazeteDuvar'ın haberine göre Perwer’in ölüm haberi kısa zamanda ailesine ulaştı. Asıl ismi Şirin Aydın olan Mir Perwer evli ve 6 yaşında bir çocuk babasıydı. Perwer'in annesi ve babası ise seneler önce bir trafik kazası geçirdi. Bu kazanın ardından annesi felç kaldı. 6 kız kardeşi olan Perwer’in en büyük ablası Fatma Aydın ise kanser hastası. Evin tek erkek çocuğu olan Perwer, 3 sene önce gittiği Paris’te eşini ve çocuğunu yanına almaya uğraşıyordu.