Asgari ücret 8 bin 500 TL olmasının ardından marketlerde zam dalgasına başladı! İlk o ürüne zam geldi!

Asgari ücret 8 bin 500 TL olmasının ardından marketlerde zam dalgasına başladı! İlk o ürüne zam geldi!
Bugün asgari ücretin 8 bin 500 TL olduğu açıklanmasından sonra, bunu fırsat bilen bazı marketler ürünlerine zam yaptı. Markete giden vatandaşlar fiyatların değiştiğini görünce şoka uğrarken, 25 TL olan süt bugün 28 TL'ye çıkması dikkat çekti.

Milyonlarca vatandaşın büyük bir merakla beklediği asgari ücret zammı konusunda düğüm çözüldü. İlk kez 7 Aralık'ta ikinci kez ise 14 Aralık'ta bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, salı günü üçüncü kez bir araya gelmiş ancak bir sonuca varılamamıştı.

MARKETLERDE BAZI ÜRÜNLERE ZAM YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün akşam 21.30 sularında Beştepe'de bir araya gelerek asgari ücrete son noktayı koydu. Erdoğan'ın asgari ücreti açıklamasıyla birlikte bazı ürünlerin fiyatında yaşanan yükseliş vatandaşların dikkatini çekti.

1 LİTRE SÜT 28 TL OLDU

Asgari ücret zammı öncesinde 25 TL olan 1 litre pınar sütün asgari ücret zammıyla birlikte yüzde 12 zam yapılarak 28 TL'ye yükseldi. 

PEK ÇOK ÜRÜNDE ZAM YAŞANMASI BEKLENİYOR! 

Asgari ücret zammı öncesinde 25 TL olan 1 litre pınar sütün, zammın hemen ardından 28 TL olmasıyla birlikte pek çok üründe zam yaşanması ve bu zamların alışveriş uygulamalarındaki fiyatlara da yansıması bekleniyor.