İYİ Parti'ye katılan eski Bakan Melda Bayer kimdir?

İYİ Parti'ye katılan eski Bakan Melda Bayer kimdir?
Melda Bayer, İYİ Parti Grup Toplantısı'nda resmen İYİ Parti'ye katıldı. Bayer'in rozetini Meral Akşener taktı. Peki Melda Bayer kimdir,

Melda Bayer, İyi Parti'ye katılımından sonra özgeçmişiyle merak edilmektedir. Bayer, 1950 yılında Sivas ilinde doğmuş ve 72 yaşındadır. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü mezunudur ve özel sektörde yöneticilik yaptıktan sonra 1995 yılında Demokratik Sol Parti'ye (DSP) katılmıştır.

Bayer, DSP'de mahalle sorumlusu olarak siyasi hayatına başlamıştır ve daha sonra Ankara il yönetim kurulu üyeliği, Ankara il başkanlığı ve 1999 yılında Ankara Milletvekili seçilmiştir. Bayer, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nda Divan Katip Üyesi olarak görev yaptıktan sonra 2001 yılında Devlet Bakanı olarak atandı.

Bayer, DSP yönetiminde Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak da görev yaptı. Bayer, Türkiye'nin farklı yerlerini gezmiş ve buradaki sorunları tespit etmiştir. Özellikle köylerin okul ve öğretmen sorunları üzerinde çalışmıştır ve Türkiye'nin bütün illerini, pek çok ilçesi ve köylerini görmenin ve buraya hizmet götürmenin en büyük kazancı olduğunu ifade etmiştir.

Bayer, ayrıca evli ve iki çocuk annesidir. Siyasi hayatına 1995 yılında DSP'de mahalle sorumlusu olarak başlamıştır ve daha sonra parti yönetiminde çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bayer, siyasi kariyeri boyunca özellikle köylerin sorunlarına çözüm getirme çalışmalarına odaklanmıştır ve Türkiye'nin farklı yerlerini gezmiş ve burada hizmet götürmeyi amaçlamıştır.