İzinsiz asılan Erdoğan pankartının yerine Atatürk afişi asan Belediye Başkanı'na soruşturma

İzinsiz asılan Erdoğan pankartının yerine Atatürk afişi asan Belediye Başkanı'na soruşturma
İzmir'in Selçuk ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı'nın izinsiz astığı 'Love Erdoğan' pankartlarının belediye tarafından kaldırılıp yerlerine 'Tek Sevdamız Atatürk' afişlerinin asılması nedeniyle Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel hakkında soruşturma açıldı.

ABD'de "Stop Erdoğan" yazılı reklamlarının ardından İzmir'in Selçuk ilçesinde 14 Mart 2021'de AKP ilçe başkanı tarafından farklı noktalara "Love Erdoğan" pankartları asıldı. Belediye ekipleri, pankartların izin alınmadan asıldığını tespit ederek kaldırdı. Ancak, AKP ilçe başkanı pankartlar için izin alınmasının gerekmediğini savunurken, tekrar pankartları asmaya karar verdi. Bu nedenle, belediye ekipleri ikinci kez pankartları kaldırdı ve yerlerine "Tek Sevdamız Atatürk" afişi asıldı.

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre bu olay sonrasında, İçişleri Bakanlığı, Selçuk Belediyesi'nin yetkisinin olmadığı halde pankartları kaldırdığı gerekçesiyle soruşturma izni verdi. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, itiraz etti ve konu Danıştay'a taşındı. Danıştay 1. Daire Başkanlığı, Sengel hakkında soruşturma açılabileceğine hükmetti ve Sengel'e 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sengel, pankartların yasal olmayan bir şekilde asıldığını ve belediyenin yönetmeliklerine göre hareket ettiğini belirtti. Ayrıca, kent için çalışmaya devam edeceklerini ve yapılanların etkisini bilemeyeceklerini de ifade etti. Bu olay sırasında, AKP ilçe başkanı Selim Girbiyanoğlu da, "Cumhurbaşkanımızın adının geçtiği, görselinin olduğu panoları kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" diyerek tepki gösterdi.