HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü'ye polis tokat atmıştı! Bugün de tansiyon yükseldi!

HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü'ye polis tokat atmıştı! Bugün de tansiyon yükseldi!
Kadıköy'de dün yaşanan tokat olayı, bugünde protesto edilmek isteyince ortalık yine karıştı. Polis ekipleri ile HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü arasında tansiyon arttı. Polis memuru, kendisine bağırıp talimat veren Encü'ye tokat attı. Bugün HDP'nin Kadıköy'deki ilçe binasında polisi protesto ederek izinsiz açıklama yapmak isteyen gruba polisten müdahale geldi. Binadakiler dahil olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde dün toplanan bir grup HDP'li, cezaevindeki PKK'lılar için eylem yapmak istedi. Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan gruba müdahale edildi. Aralarında HDP eski milletvekili ve İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü'nün de bulunduğu grup, polisle arbede yaşadı. Polis, kendisine bağırıp talimat veren Encü'ye tokat attı. O anlar kameralara yansıdı.

İLÇE BİNASINDAKİLER DAHİL OLMAK ÜZERE ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

HDP'liler bugün ise izinsiz bir şekilde Kadıköy İlçe Başkanlığı'nın önünde polisi protesto etmek amacıyla toplantı. Ancak gösterinin ve açıklamanın yasal olmadığını belirten ekipler grubun dağılmasını istedi. Grubun direnmesinin ardından polis ekipleri, ilçe binasındakiler dahil olmak üzere çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI SANCAR BİNAYA ALINMADI

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP milletvekili Garo Paylan binaya alınmadı. Sancar burada basın mensuplarının soruları üzerine, "Şu kuşatma ve engelleme hukuksuzluğu, zalimliği daha da derinleştiriyor" diye konuştu.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Diğer yandan İstanbul Valiliği'nden de dün yaşanan olaylarla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, "Güvenlik görevlilerinin görev yapmasını engellemeye çalışan, görevlileri tahrik ederek, '…Partinin itleri, şerefsizler…' şeklinde hakarette bulunan (F.E) isimli şahsa yapılan gözaltı işlemi sırasında ortaya çıkan görüntülerle ilgili inceleme başlatılmıştır." denildi.

Açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı: "Kadıköy Kaymakamlığınca; kamu güvenliği, huzur, asayiş ve esenliğinin olumsuz yönde etkilenebileceği, terör örgütü propagandası ve provokatif eylemler ile suç işlenmesine neden olunabileceği yönündeki bilgiler doğrultusunda 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/ç maddesi uyarınca Kadıköy Meydanında bugün yapılmak istenen izinsiz gösteriyi yasaklama kararı alınmıştır. Kaymakamlıkça alınan karar, Kadıköy Meydanında toplanan gruba tebliğ edilerek gösterinin sona erdirilmesi istenilmiş, karara riayet etmeyerek izinsiz yürüyüş ve gösteri yapmak isteyen şahıslara güvenlik güçlerimizce müdahalede bulunulmuştur. Güvenlik görevlilerinin görev yapmasını engellemeye çalışan, görevlileri tahrik ederek, '…Partinin itleri, şerefsizler…' şeklinde hakarette bulunan (F.E) isimli şahsa yapılan gözaltı işlemi sırasında ortaya çıkan görüntülerle ilgili inceleme başlatılmıştır. İzinsiz gösteri yapan 70 kişi hakkında yakalama işlemi yapılmıştır."