İmamoğlu'na siyasi yasak cezası veren Hakim Mehdi Komşul kimdir?

İmamoğlu'na siyasi yasak cezası veren Hakim Mehdi Komşul kimdir?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis ve siyasi yasak cezası veren hakim Mehdi Komşul merak konusu oldu! Peki Mehdi Komşul kimdir? Mehdi Komşul nereli, HSK geçmişinde neler var?

Halk TV, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 sene 7 ay 15 gün hapis cezası veren hakim Mehdi Komşul hakkında 2015 senesinde cinsel taciz suçundan soruşturma açıldığını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla açılan davada 2 sene 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak manasına gelen 53. maddenin uygulanması kararı veren mahkemenin savcılarının ardından hakimi de açılan arşiv kayıtları ile gündeme geldi.

CİNSEL TACİZ SUÇUNDAN SORUŞTURMASI VAR

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın aktardığına göre, tartışmalı davanın hakimi Mehdi Komşul hakkında 2015 senesinde cinsel taciz suçundan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından (HSYK) soruşturma yapıldığı belirlendi.

Zamanında İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim olarak çalışan Mehdi Komşul için, mahkemesinin yazı işlerini müdürünü ve katibini taciz ettiği suçlaması sonrasında HSYK tarafından soruşturma açıldığı bilgisi gündeme geldi.

ÇALIŞANLARIN İFADELERİ ALINDI

Şikayet ile alakalı ifadesi alınan bazı personellerin, Mehdi Komşul’un duruşma salonunda karar yazdırırken kürsünün altından uygunsuz hareketler yaptığını öne sürdükleri de belirtilirken, ayrıca hakim Komşul’un yazı işleri müdürü ve katibiyle yakınlaşmak amacıyla onlara Kuran hediye ettiği de dosyada yer aldı.

Söz hususu soruşturmanın, “delil yetersizliği” sebebiyle 30 Haziran 2015 tarihinde işlemden kaldırılmış olması da ayrıca gündem oldu. Çünkü yargı içinde üst düzey bir görevli halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “O dönem etkin bir soruşturma yürütülmedi. Kurul bu hakimi korudu” ifadelerini kullandı.

SUÇLAMAYA CEVAP VERMEDİ

Flaş haberde Halk TV'nin telefonla aradığı hakim Komşul'un aramaya cevap vermediği fakat kendisine yazılan mesajı okuduğu kaydedildi.

Haberi daha dikkat çekici şekle sokan ise hakim Komşul'un AK Parti Sancaktepe yöneticisi Nezir Özalp ile beraber olan fotoğrafının daha önce meydana çıkmış olmasıydı ki Gazeteci Barış Pehlivan, sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımlarda İmamoğlu davasının hakimi Mehdi Komşul ve savcısı Furkan Okudan'ın AK Partililerle görüntülerini şu açıklamalar ile yayınlamıştı;

"Foto 1: En soldaki İmamoğlu davasının hâkimi Mehdi Komşul, en sağdaki AKP Sancaktepe yöneticisi Nezir Özalp. Foto 2: En soldaki AKP Sancaktepe ilçe yöneticisi Nezir Özalp ve eski İBB Başkanı Kadir Topbaş. Foto 3: AKP Sancaktepe ilçe yöneticisi Nezir Özalp'in Twitter sayfası."

"VARAN 2! İmamoğlu'na ceza isteyen savcının adı: Furkan Okudan FOTO1: Savcı Okudan TÜGVA Koordinatörü ile… FOTO2: Savcı, AKP Canikli Belediye Başkanı’nın yeğeni çıktı. FOTO3: Savcının nikahını AKP’li Samsun Belediye Başkanı kıydı. FOTO4: Nikahta AKP Samsun İl Başkanı da vardı."