Tartışmalı Sikkim bölgesinde Hint ve Çinli askerler sopalarla kavga etti

Tartışmalı Sikkim bölgesinde Hint ve Çinli askerler sopalarla kavga etti
Çin ve Hindistan askerleri iki ülke arasında tartışma konusu olan Sikkim bölgesinde taş ve sopalarla kavga etti. Hindistan askerleri sopalarla dövdükleri Çin askerlerini geri püskürttü.

Hindistan ve Çin ordusuna mensup askerler, tartışmalı Sikkim bölgesinde taş ve sopalarla kavga etti.

Çin ordusu, sınır hattını belirten taş duvarı aşıp dikenli tel çekmeye uğraştı.

ÇİN ASKERLERİNİ SOPALARLA DÖVDÜLER

Hint askerleri durumu görünce hemen müdahale etti. Sopalarla gerçekleştirilen çatışmanın neticesinde Çin askerleri, dikenli teli bırakıp geri kaçtı. Hint askerleri kutlama yaptı. O anlar, saniye saniye kaydedildi.

Nepal ve Bhutan arasında bulunan, Çin ve Hindistan arasında dağ geçitleri ile bilinen Sikkim, 1962’deki Çin – Hindistan savaşından beri çokça sınır çatışmalarına ev sahipliği yapıyor.

BÖLGEDE SİLAHLI ASKER BULUNDURMAK YASAK

1996’da imzalanan antlaşma gereği Himalaya ve Sikkim hudutlarındaki Hint ve Çin askerleri, ateşli silah taşımıyor. Bu nedenle sınır çatışmaları, taş ve sopalarla oluyor.

İki nükleer güç arasında yaşanan sopalı kavga, akıllara Albert Einstein’ın “3. Dünya Savaşı neyle yapılacak bilmiyorum ama 4. Dünya Savaşı taş ve sopalarla yapılacak” sözünü getirdi.

12 YARALI VAR

Sopalı kavgada on Çin askerinin yaralandığı belirtildi. Hindistan tarafında ise iki asker başına aldığı darbeler nedeniyle yaralandı.

Çin devletinin sınırı geçip mevcut sınır hattını değiştirmeye uğraştığını öne süren Hindistan ordusu, sınırdaki devriyeleri ve tedbirleri arttıracaklarını söyledi.

2020'de ve 2021'de Hint ve Çin orduları, Sikkim ve Paradeş Dağları bölgelerinde taşlı sopalı kavga etmişti. Her iki taraftan da 40'tan fazla asker ölmüştü.