Suudi Arabistan çalışmaya giden Türkleri idama mahkum etti

Suudi Arabistan çalışmaya giden Türkleri idama mahkum etti
Türkiye'den Suudi Arabistan'a çalışmaya giden Mehmet ve Anıl Binicioğlu kardeşler ile Ertan Özçelik isimli vatandaşlar idam cezasına çarptırıldı. Türkiye vatandaşların iadesi için girişimlere başladı.

Hatay’ın Samandağ ilçesinden çalışmak amacıyla Suudi Arabistan’a giden 3 işçi hakkında idam kararı çıktı. İdam kararı ile alakalı Türkiye’nin devreye girdiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi görevlilerle konuştuğu ve vatandaşların iadesinde önemli ilerleme kaydedildiği öğrenildi.

Samandağ ilçesinden Suudi Arabistan'a çalışmak amacıyla giden Mehmet ve Anıl Binicioğlu kardeşler ile Ertan Özçelik, "uyuşturucu ticareti yaptıkları" suçlamasıyla yargılandıkları davada haklarında idam cezasına çarptırıldı. 3 işçi hakkındaki idam kararı eylül ayında ailelerine gönderildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜLER

Gazete Duvar’dan Burcu Özkaya Günaydın’ın haberine göre, işçilerin aileleri Hatay milletvekilleri üzerinden problemin çözülmesi amacıyla uğraşıyor. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, idam kararı çıkartılan işçiler için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşerek dün Meclis’te bir açıklamada bulundu.

Suudi Arabistan’da idamla yargılan 12 vatandaşın Türkiye’ye getirilmesini sağladıklarını söyleyen CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, 3 vatandaş için de görüşmelerde bulunulduğunu, durumu izlediklerini kaydetti.

Topal'ın ardından konuşan AK Partili Hüseyin Yayman, sabah bütçe görüşmelerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla bir araya gelerek, meseleyi yeniden hatırlattıklarını söyledi.

İşçilerin durumuyla alakalı çok sayıda telefonun geldiğine dikkat çeken Yayman, "Dışişleri Bakanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu Suudi yetkililerle görüştüğünü ve ilerleme kaydettiklerini söyledi. İnşallah yakında müjdeli bir haberle vatandaşlarımız Türkiye'ye getirilecek. Bugüne kadar çok sayıda vatandaşımızı idamdan kurtarmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Konuyu takip ediyoruz" açıklamasını yaptı.