6 yaşında evlendirilen çocuğun gelinlikli fotoğrafları ortaya çıktı

6 yaşında evlendirilen çocuğun gelinlikli fotoğrafları ortaya çıktı
Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı, kendisinin 6 yaşındayken bir tarikat üyesiyle evlendirildiğini iddia etmişti. Gazeteci Timur Soykan 6 yaşında evlendirilen çocuğu gelinlikli fotoğraflarını ortaya çıkarttı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşında iken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğu süresince her gün cinsel istismara maruz kaldığını anlatıp şikâyetçi oldu. 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı yapılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini belirtti.

Olayı meydana çıkaran Gazeteci Timur Soykan haberin ayrıntılarını aktardı ve Gazeteci Murat Ağırel ile beraber Halk TV çocuğa giydirilen gelinliğin fotoğraflarını ortaya çıkardı.

BABASI TARİKAT LİDERİ

Çocuğun 1998 senesinde doğduğunu söyleyen Soykan, babası Gümüşel'in tarikatın liderlerinden olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

"Yusuf Ziya Gümüşel ve ailesinin oturduğu dairenin karşısında 29 yaşındaki tarikat mensubu Kadir İstekli oturuyor. Çocuk 6 yaşına geldiğinde ona bir gelinlik giydirip 29 yaşındaki adamla imam nikahı kıyıyorlar.

Kadir İstekli o çocuğu alıp fotoğraf stüdyosuna götürüyor. Babası Kadir İstekli'nin yanına gönderiyor. Bunların hepsi iddianamede var. Çocuk yıllar sonra şikayetçi olacak biz onları anlatıyoruz.

Çocuk anlatıyor bir gün sonra beni Kadir'in evine gönderdiler orada istismara uğradım. Ve Kadir İstekli diyor ki; bu bir oyun, sen benim karımsın ben senin kocanım."