2023 yılının rengi Viva Magenta oldu! Peki Viva Magenta ne renk?

2023 yılının rengi Viva Magenta oldu! Peki Viva Magenta ne renk?
Pantone Renk Enstitüsü, 2023 yılının rengi olarak 'Viva Magenta' rengini seçti. Peki Viva Magenta ne demek ve ne renk? Viva Magenta renginin anlamı nedir?

Her sene aralık ayında önümüzdeki senenin trend rengini duyuran Pantone Color Institute, 2023'ün Viva Magenta rengini, kökleri kırmızı aileden gelen ve yeni bir güç sinyalinin ifadesi olan bir gölge olarak belirtti.

NTV'nin haberine göre, Pantone öte yandan 2023'ün rengini, saf mutluluktan zevk alan, denemekten bıkmayan ve kısıtlama olmadan kendini ifade eden cesur, espri dolu ve her şeyi kapsayan bir renk olarak tanımladı.

"GÜÇLÜ VE GÜÇLENDİRİCİ"

Pantone Renk Enstitüsü İcra Direktörü Leatrice Eiseman, "Bu yılın rengi güçlü ve güçlendirici. Viva Magenta, yaşam için aynı şevke ve asi ruha sahip herkesi memnuniyetle karşılıyor. Cesur, espri dolu ve her şeyi kapsayan bir renk" açıklamasını yaptı.

"Bu teknoloji çağında, doğadan ve gerçek olandan ilham almaya çalışıyoruz" ifadelerini kullanan Eiseman, "Viva Magenta, kırmızı aileden geliyor ve doğal boya ailesine ait en değerli boyalardan biri, aynı zamanda dünyanın bilinen en güçlü ve en parlak boyalarından biri olan kokineal kırmızısından ilham alıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Pantone, geride bıraktığımız sene, mevcut renkler arasından bir tonu seçmek yerine ilk defa sıfırdan renk üretmeyi seçerek 'Very Peri'yi 2022'nin rengi olarak açıklamıştı.