Kral Charles'ın kafasına yumurta fırlattılar! Kimse ne olduğunu anlayamadı

Kral Charles'ın kafasına yumurta fırlattılar! Kimse ne olduğunu anlayamadı
İngiltere'nin yeni Kralı III. Charles ve eşi Camilla'ya, York şehrinde yumurtalı saldırı düzenlendi. Kalabalığın arasından fırlatılan yumurta Kral Charles'e gelmezsek, saldırı anı kameralara böyle yansıdı.

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth'in 8 Eylül'de hayatını kaybetmesinin ardından tahta 73 yaşındaki oğlu III. Charles geçti. Tahta oturduğu günden bu yana eleştirilerin hedefinde olan Kral Charles, bugün ülkenin kuzeyindeki York kentine ziyaret gerçekleştirdi. Burada eşiyle birlikte görüşmeler yapan Charles, yumurtalı saldırıya uğradı. Fırlatılan yumurtalar Kral ve Kraliçe’ye isabet etmezken, bir anda ortalık karıştı.

YUMURTALI SALDIRIYA UĞRADI

Bunun üzerine güvenlik güçleri, saldırganı tespit ederek gözaltına aldı. Görgü tanıklarının ifadesine göre yaka paça gözaltına alınan şahsın, "Bu ülke kölelerin kanlarıyla inşa edildi." şeklinde bağırdığı bildirildi. Kral'ı karşılayan kalabalık ise "Tanrı Kral'ı korusun" ve "Yaptığından utan" diye sloganlar atarak saldırıya tepki gösterdi.