ABD ara seçimlerinden sonuçlar geldi! Mehmet Öz kazandı mı?

ABD ara seçimlerinden sonuçlar geldi! Mehmet Öz kazandı mı?
ABD'de oldukça tanınan Türk doktor Mehmet Öz, Pensilvanya eyaletinde senatörlük için yarışmıştı. Gelen ilk sonuçlara göre Mehmet Öz seçimi Demokratların adayı John Fetterman'a kaybetti.

ABD’de çıktığı televizyon programlarıyla tanınan Mehmet Öz, ara seçimlerde Pensilvanya eyaletinde Cumhuriyetçilerin senatör adayı olarak yarıştı fakat rakibine karşı yenildi. Demokratların Senato adayı John Fetterman az farkla yarışı önde bitirdi.

Pennsylvania’daki Senato seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olan televizyon programlarıyla bilinen Türk asıllı Dr. Mehmet Öz. Kendisini eski ABD başkanı Donald Trump da destekliyor. Anketlerin çoğunda geride olan Öz, kazanması halinde ABD’nin ilk Türk asıllı senatörü olacaktı.

YILLARCA PROGRAM YAPTI

Dünyanın en ünlü sunucularından biri olan Oprah Winfrey’nin “ABD’nin doktoru” olarak sunduğu Öz, kendi programıyla da çok sayıda Emmy ödülü elde etmişti.

ABD’nin ünlü sağlık programı Dr. Oz Show’un sunuculuğunu yapan Öz, Senato’ya girmesi halinde Türk vatandaşlığından ayrılacağını duyurmuştu.

Eski ABD Başkanı Barack Obama ise eleştirdiği Öz’ü “bir satıcıya” benzetmiş ve onun için “Seçilmek için her şeyi yapabilir ve söyleyebilir” ifadelerini kullanmıştı.