4,9 büyüklüğünde depremin vurduğu İzmir'deki hasar gün yüzüne çıktı! Büyük felaket atlatılmış!

4,9 büyüklüğünde depremin vurduğu İzmir'deki hasar gün yüzüne çıktı! Büyük felaket atlatılmış!
İzmir'in Buca ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen 4,9 şiddetindeki depremin herkesin uyuduğu bir saatte yaşanması paniği dahada artırdı. Gün ağarınca hasarın boyutu da meydana çıktı.

Dün gece  yarısı meydana gelen deprem, İzmirlileri uykusundan uyandırdı. Bazı vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi.

CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

Öte yandan depremde Konak'taki Selahattinoğlu Camii'nin minaresi yıkıldı. Yıkılan caminin minaresi havadan sabahın ilk ışıklarıyla görüntülendi.

HASARIN BOYUTU GÜN AYDINLANINCA ORTAYA ÇIKTI

Depremde oluşan hasarın boyutu gün aydınlanınca ortaya çıktı. Hasar tespit çalışmalarının ardından zarar gören telefon ve internet hatları yenilenmeye başladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da bölgeye gelerek bilgi aldı. Batur, "Tüm İzmir'e geçmiş olsun. Konak'ta sadece bir yerde sıkıntı var. Tescilli bir bina olduğu için tespitleri yapıyoruz. Biraz sonra yıkım ekipleri gelecek. Çalışmaların ardından hemen bertaraf edip ardından yapımını gerçekleştireceğiz. Yapı stoğu olarak değerlendirdiğimiz zaman kentsel dönüşüm diyoruz. Çok daha hızlı ve kararlı bir şekilde dönüşümün sağlaması için tüm kurumların beraber çalışması gerekiyor. Şu ana kadar ilçemizde başka bir sıkıntı görünmüyor. 500 yıllık bir cami bu. Zaten bölge olduğu gibi tescilli" ifadelerini kullandı.