Ivan Bebek kimdir? Fenerbahçe ile yeniden gündeme gelen İvan Bebek ne yaptı?

Ivan Bebek kimdir? Fenerbahçe ile yeniden gündeme gelen İvan Bebek ne yaptı?
Dinamo Kiev - Fenerbahçe maçına 4. hakem olarak atanan Ivan Bebek, görevden alındı. Maçın 4. hakemi Marin Vidulin oldu. Tekrar gündeme gelen Ivan Bebek kimdir? Fenerbahçe ile arasında en geçti? soruları meraklıları tarafından araştırılıyor.

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde ülkemizi temsil eden Fenerbahçe, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor'un grup aşamasının son haftasında oynayacakları maçları yönetecek hakemler açıklandı. Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev ile oynayacağı müsabakayı Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Duje Strukan yönetecek. Strukan'ın yardımcılıklarını Bojan Zobenica ile Alen Jakšić üstlenecek.

IVAN BEBEK ATAMASI GÜNDEM OLDU

Müsakanın dördüncü hakemi ise sarı lacivertli takımla yıldızı barışmayan Ivan Bebek olmuştu. Ancak bu kararından geri adım atan UEFA, 45 yaşındaki Hırvat hakemin atamasını geri çekti ve yerine bir başka Hırvat hakem Marin Vidulin'i görevlendirdi.

IVAN BEBEK NE YAPMIŞTI?

Ivan Bebek, 2016 yılında UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe'nin deplasmanda Braga'ya 4-1 mağlup olarak turnuvaya veda ettiği maçtaki tartışmalı kararlarıyla şimşekleri üzerine çekmişti. Sarı lacivertli takım, söz konusu mücadeleyi 8 kişi tamamlamıştı.

O AKŞAM NELER YAŞANDI?

Karşılaşmanın Hırvat hakemi Ivan Bebek, o akşam verdiği kararlarla maça damga vurmuştu. Bebek, Fenerbahçe'den teknik direktör Vitor Pereira'yı tribüne gönderip Mehmet Topal, Alper Potuk ve Volkan Şen'e kırmızı kart göstermişti.

Karşılaşmanın 44. dakikasında Hırvat hakem Bebek, Vitor Pereira'yı itirazlarından dolayı tribüne göndermişti. Bu dakikada Josef de Souza'nın gördüğü sarı karta Portekizli teknik adam çok sinirlenmişti. Şener'in kaybettiği toptan sonra arkadaşına kızan De Souza, tepkisini topa vurarak göstermişti. Bunun üzerine hakem Bebek, De Souza'ya topa vurduğu için sarı kart göstermişti. Pereira da futbolcusunun tepkisinin hakeme değil Şener'e olduğu için itirazda bulunmuş ve sahadan atılmıştı.