Titanic sevenlere müjde! Yeniden vizyona giriyor

Titanic sevenlere müjde! Yeniden vizyona giriyor
Tarihin en iyi filmleri arasında gösterilen Titanic, yeniden vizyona girecek. Bu muhteşem film 3D ve 4K olarak yeniden sinemalarda yayınlanacak. Peki Titanic ne zaman vizyona girecek?

Film tarihinin en fazla gişe yapan filmleri arasında bulunan 1997 tarihli yapım ‘Titanic’, bir defa daha vizyona girecek.

Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’in başrollerini oynadığı, James Cameron yönetmenliğindeki “Titanic”, 25. senesine özel olarak 3D ve 4K remastered versiyonuyla yayınlanacak.

NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

Filmin haklarını elinde tutan Disney, kült filmin 10 Şubat 2023 tarihinde bütün dünyada bir defa daha yayımlanacağını açıkladı.

Transatlantik yolcu gemisi Titanic’in batışını anlatan film, 1998 Oscarlarında topladığı 11 ödül ile rekor kırmıştı.

FİLMİN KONUSU

1996’da, hazine avcısı Brock Lovett ve ekibi “Okyanusun Kalbi” adındaki elmas kolyeyi aramak için RMS Titanic’in enkazında araştırmalarda bulunur.

Kolyenin Caledon “Cal” Hockley’in kasasında olduğuna inanan ekip kasaya ulaşır; fakat kasada kolye yerine Titanic’in battığı gece olan 14 Nisan 1912 tarihine ait kolyeyi takan çıplak bir kadın resmi bulunur.

Resmin olduğu haberini alan Rose Dawson Calvert adlı yaşlı bir kadın Brock Lovett’ı arar ve resimdeki kadının kendisi olduğunu söyler. Bunun sonrasında torunu Lizzy Calvert ile beraber Lovett ve ekibini gemilerinde ziyaret eder.

Kolyenin yeri hakkında bir fikri olup olmadığı sorulduğu zaman Rose Titanic’teki anılarını anlatmaya başlar ve geminin battığı gece öldüğü sanılan Rose DeWitt Bukater olduğunu belirtir.

Bu olaydan esinlenerek çekilen Titanic filmi, sinemanın kült eserleri arasında yerini aldı.