Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde izleyici umduğunu bulamadı mı? Reytingler çok düştü!

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde izleyici umduğunu bulamadı mı? Reytingler çok düştü!
ATV'de güzel başlangıç yapan Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi reytinglerde hep birinci gelirken, son günlerde reytingleri düştü. Büyük umutlarla başlayan dizide seyirci konunun uzatılmasından sıkıldığı ve aksiyon sahnelerini daha çok görmek istedikleri yorumunda bulundu.

ATV'nin büyük umutlarla yeni sezonda ekrana getirdiği Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin ilk bölümleri o kadar büyük ilgi görmüştü ki, sezonun en başarılı açılışlarından birisi gerçekleşmişti. Ancak haftalar geçtikte dizinin hikayesi derinleştikçe izleyicilerin beklentilerinin tam olarak karşılanamadığı gerçeği ortaya çıktı.

SEYİRCİ UMDUĞUNU BULAMADI

Oktay Kaynarca’nın hem başrolünde yer aldığı hem de yapımcısı olduğu Ben Bu Cihana Sığmazam dizisine kariyerinde yeni bir başlangıç olduğu için ne kadar büyük önem verdiğini herkes iyi biliyor. Hatta oyuncu, 2022 yılının başlarında dizisinden ilk bahsettiğinde ‘yeni sezonun lokomotif olacak’ diyerek de çok iddialı bir çıkış yapmıştı. Dizinin oyuncu kadrosu Oktay Kaynarca’nın da destekleri ile belirlendi ve çok güçlü isimlerden oluşturuldu.

HİKAYENİN DERİNLEŞTİRMESİ SIKTI

Ebru Özkan, Pelin Akil, Hakan Karahan, Ali Seçkiner Alıcı, Mina Derman, Pelin Uluksar, Işıl Yücesoy, Gülenay Kalkan ve Erkan Sever gibi önemli isimler bu dizinin kadrosunda bir araya geldi. Hem tecrübeli hem de genç oyuncuların bir arada yer aldığı dizi, kadın oyuncuların hikayede ağırlığını hissettirmesiyle de dikkatlerden kaçmadı. Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinden aksiyon noktasında büyük beklentileri olan dizi hayranları, ilk bir iki bölümden memnun olsa da sonrasında hikayenin derinleşmeye başlaması ile birlikte aradıklarını tam olarak bulamadıkları gerçeği ortaya çıktı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisini 6 sezon boyunca sadık bir şekilde izleyen milyonlarca kişi, Oktay Kaynarca’ya da yeni dizisi için çok büyük bir destek sundu. Bu destek ile reytingler çok iyi geldi, dizi sosyal medyada sürekli gündemde yer aldı. Ancak bu izleyici grubunun Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisindeki oluşturulan atmosferin bir benzerinin oluşacağı düşüncesi kırılmaya başladı.

İLGİ KAYBETMEYE BAŞLADI

İşte hikaye dinamizmi ve sürükleyiciliği konusunda Ben Bu Cihana Sığmazam dizisindeki akıcılığı yeterli bulmayan izleyiciler, yavaş yavaş diziyi olan ilgilerini kaybetmeye başladı. İlk 4 bölümde birincilikler de alarak iyi bir reyting elde eden Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi, 18 Ekim Salı akşamı ise rakibi Üç Kız Kardeş dizisine tüm kategorilerde geçildi.

REYTİNGLERİ DÜŞTÜ

Artık birinciliği kaybeden ve yeniden elde etmesi de zorlaşan ama iddiasını da koruyan bir Ben Bu Cihana Sığmazam gerçeği ortada duruyor. Tüm kişiler ve ABC1 gruplarında çok büyük olmayan farklarla Üç Kız Kardeş’in gerisinde kalan atv dizisinin hikayedeki heyecanı gelecek bölümlerin de nasıl şekilleneceğini belirleyecek.

Şayet dizinin hikayesinde heyecan ve aksiyon artar ise bu reytinglere olumlu yansıyacaktır ve birincilikler gelebilir. Ancak durağanlaşmaya başlayan ve beklentileri karşılamaktan uzaklaşan bir hikaye anlatımı, izleyicilerin Oktay Kaynarca sevgisine rağmen diziden kopmalarına yol açacak gibi gözüküyor.