Eski milli futbolcu Zafer Biryol yakalandı

Eski milli futbolcu Zafer Biryol yakalandı
FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edilen eski milli futbolcu Zafer Biryol, Büyükçekmece'de yakalandı.

Hakkında kesinleşmiş 6 sene 3 ay hapis cezası olan eski futbolcu Zafer Biryol, polisler tarafından yapılan titiz takibin sonrasında Büyükçekmece’de gözaltına alındı.

Biryol’un, Bylock kullanıcısı olduğu, kapatılan Bank Asya’da hesabı olduğu tespit edildi. 2006 senesinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i ziyaret ettiği belirlendi.

TRT Haber’den Büşra Çelik’in aktardığına göre, İstanbul Organize Şube polisi ve istihbarat birimleri, FETÖ’nün futbol örgütlenmesinde olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Zafer Biryol’a dönük çalışmalarını genişletti. Adres tespit edildi, sonrasında operasyon için düğmeye basıldı. Biryol, Büyükçekmece’de gözaltına alındı.

Biryol’un terör örgütünün toplantılarında olduğu da belirtildi. 2012-2014 senesi arasında Küçükçekmece Beşyol’da FETÖ adına faaliyet yapan kursun yaptığı futbol turnuvasında kazanan oyunculara ödüllerini verdiği de dosyada yer aldı.

Gözaltına alınan şüpheli emniyetteki işlemlerinin sonrasında adliyeye gönderilecek.