Özler Yörük hunharca katledilmişti! Caninin ifadesi pes dedirtti! "Yaktım ama cani değilim"

Özler Yörük hunharca katledilmişti! Caninin ifadesi pes dedirtti! "Yaktım ama cani değilim"
Öldürüldükten sonra yakılan Özler Yörük’ün cinayet davasında söz alan Yörük'ün dini nikahla birlikte yaşadığı sanık, “Cani değilim. Evet, götürüp yaktım çünkü başıma ilk kez böyle bir şey geldi” sözleriyle kendini savundu.

İzmir’de yaşanan vahşette,  bir futbol sahası yakınında 8 Aralık 2018'de bulunan kadın cesedinin, otopside önce boğulduğu sonrasında yakıldığı belirlendi. Kimlik tespiti yapılamayan ceset, kimsesizler mezarlığına defnedildi. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, kimlik tespiti için mezar açılıp ceset üzerinden 'yeniden yüzlendirme' yapılarak robot resim elde edildi.

ÖNCE BOĞULDU SONRA YAKILDI

Bu resimden yola çıkan polis, cesedin bulunduğu dönemde yabancı uyruklu kadınlar da dahil olmak üzere 796 kayıp dosyasını inceledi. Cesede uygun kriterleri eşleştirerek, kayıp kişilerin yakınlarından DNA örnekleri aldı. Yapılan çalışmalar sonucu cesedin, Özler Yörük'e ait olduğu saptandı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Cinayetle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden, Yörük'ün dini nikahla birlikte yaşadığı Olcay Altundağ, Bülent Özmen (45), Umut Balbey (30) ve Hülya Balbey (56) tutuklanırken, Ülkü Altundağ (39), Cansu Zorba (32) ve Melek Tüngür (29), adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"YAKTIM AMA CANİ DEĞİLİM"

Celsede söz verilen tutuklu sanık Olcay Altundağ, 'cani' biri olmadığını söyleyerek, "Hayatım boyunca sakız dahi çalmadım ama nelerden yargılanıyorum. Başından beri samimi ikrar yapıyorum. Bırakın ölmesini yaralanmasını bile istemezdim. Özler’in beni aldattığını öğrenince sadece birkaç kez vurdum. Bayıldı sandım ve üzerine su döktüm. Ben böyle bir cani değilim. Evet götürüp yaktım çünkü başıma ilk kez böyle bir şey geldi. Ne yapacağımı bilemedim. Olay bir anda oldu. Diğerlerini de silah zoruyla tehdit edip, bu işin içine soktum." diye konuştu.

DURUŞMA 6 ARALIK'A ERTELENDİ

Konuşmaların ardından heyet ara kararını açıkladı.  Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, avukatların savunma için süre talebini kabul ederek duruşmayı 6 Aralık’a erteledi.