2 günde 4 polis intihar etti! Polis intiharları neden arttı?

2 günde 4 polis intihar etti! Polis intiharları neden arttı?
Türkiye bir kez daha polis intiharları ile çalkalanıyor. Dün akşam İstanbul'da yaşanan intiharla birlikte iki günde intihar eden polis sayısı 4'e yükseldi. Polis intiharlarının nedeni ise amirlerinin kötü muamelesi olarak görülüyor.

İstanbul Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde çalışan polis memuru Enes Sayhan, kafasına ateş edip intihar etti. Bu intihar kalkışmasıyla beraber 2 günde intihar eden polis sayısı 4'e çıktı.

Son 2 günde Osmaniye, Ankara, Zonguldak ve Nevşehir de 3 polis yaşamını yitirdi. Polislerden biri silahının ateş alması neticesinde vefat ederken 3’ünün intihar ettiği, intihar edenlerden ikisinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Nevşehir'de çalışan A.M.B adlı polis memuru, intihar edip hayatına son verdi. Emniyet güçleri olayla alakalı soruşturma açtı.

Osmaniye’nin Hasanbeyli İlçesi’nde görev yapan polis memuru Y.E. arkadaşları ile ikamet ettiği evde arkadaşının silahı ile intihar etti. Polis memurunun psikolojik problemleri olduğu ve bir süredir de bunalım yaşadığı belirtildi.

Zonguldak’ta psikolojik problemleri olan polis memuru S.Ş. kullandığı psikolojik ilaçlardan fazla miktarda aldı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edilen polisin hayati tehlikesi olmadığı kaydedildi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde çalışan 27 yaşındaki 3 senelik polis memuru Yakup Işık istirahatte iken silahının ateş alması neticesinde vefat etti.

Daha önce de çok sayıda polis intiharı vakası yaşanmıştı. Polislerin kötü çalışma koşullları ve üstlerinden gördükleri kötü muamele neticesinde intihar ettiği belirtiliyor.