Green Card başvuru tarihleri belli oldu! Green Card'a nasıl başvuru yapılır?

Green Card başvuru tarihleri belli oldu! Green Card'a nasıl başvuru yapılır?
ABD'de yaşama hayali kuran binlerce kişinin beklediği Green Card başvuru tarihleri belli oldu. Peki Green Card başvuru tarihleri ne? Green Card'a kimler başvurabilir? Green Card'a başvurmak ücretli mi? Green Card'a başvuru şartları neler? Green Card'a nasıl ve nereden başvuru yapılır? İşte cevapları...

ABD Kongresi tarafından yapılması mecburi Çeşitlilik Göçmenlik Programı olarak tanınan Green Card (Yeşil Kart), kişiye Amerika Birleşik Devletleri'nde süresiz ikamet etme ve çalışma olanağı veriyor.

Her sene az göçmen yollayan ülkelerin vatandaşlarına rastgele seçim yöntemiyle, yani çekilişle verilen Green Card başvurularının tarihleri netleşti.

BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU

55 bin kişiye dağıtılacak olan Green Card için başvuruların 5 Ekim 2022-8 Kasım 2022 tarihleri arasında alınacağı duyuruldu.

Green Card başvuruları için herhangi bir ücret istenmiyor. Bu mesele artık dolandırıcıların sık sık kullandığı ve insanların paralarını ellerinden aldığı bir konu halini alsa da Amerika Göçmen Programı, Green Card çekilişine katılmak amacıyla herhangi bir biçimde ücret istemiyor.

EN AZ LİSE MEZUNU OLUNMASI LAZIM

Öte yandan Green Card başvurusu için pasaport mecburiyeti de yok. Ancak başvuranların en az lise mezunu olmaları gerekiyor.

18 yaşından büyük ve lise mezunu olan kişiler (lise mezunu değilse son 5 sene içerisinde en az 2 sene süresince uzmanlık gerektiren bir işte görev yapmış olan kişiler), resmi internet sayfası üstünden başvuru yapabiliyor.

Green Card başvuruları sadece www.dvlotters.state.gov sitesi üstünden yapılıyor. Başvuru sırasında internet sitesine yüklenecek olan fotoğrafın son 6 ay içerisinde çekilmiş ve mevcut halinizi yansıtıyor olması lazım. Başvuru ardından verilen numaranın korunması ise ayrıca önem taşıyor.