Ayetullah Ahmet İrvani'nin kızının 'modern' düğünü gündem oldu

Ayetullah Ahmet İrvani'nin kızının 'modern' düğünü gündem oldu
İran'da örtünme kurallarına uymadığı için gözaltına alınan ve şüpheli şekilde ölen Mahsa Amini olayının üzerinden çok geçmeden Ayetullah Ahmet İrvani'nin kızının düğün görüntüleri gündem oldu. Tesettür kurallarına uyulmayan modern düğünde İrvani'nin de olduğu ve düğünün ABD'de yapıldığı belirtildi.

İran'da mevcut rejimin ahlak polisi tarafından "şerî kurallara uygun şekilde örtünmediği" suçlamasıyla gözaltına alınan Mahsa Amini'nin şüpheli biçimde ölmesinin sonrasında ülke çapında eylemler yapılıyor.

İran polisinin eylemcilere şiddetle cevap vermesi sonrasında çok sayıda şehirde sokak çatışmaları oldu. Güney Azerbaycan'ın pek çok şehrinde eylemcilere ateş eden İran polisi, çok sayıda kişinin ölümüne sebep oldu.

AYETULLAH'IN KIZINA ABD'DE DÜĞÜN

Öte yandan ise Ayetullah Ahmet İrvani'nin kızı Sarvenaz İrvani'nin düğününü ABD'nin başkenti Washington DC'de yer alan Omni Shoreham Hotel'de yaptığı meydana çıktı.

TamgaTürk'ün Malumatfuruş'tan aktardığı habere göre düğünün oldukça etkileyici videosunda İran'da kadınlara zorla dayatılan hiçbir dini kuralın olmadığı açıkla görülüyor.

Düğün videosunda kızının yanında duran Ahmed İrvani de var.

Ayetullah Ahmed İrvani'nin Washington DC'de yer alan İslam ve Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin Başkanlığını yaptığı öğrenildi.