Doktor Didem Didar Balcı kimdir? Neden gündem oldu?

Doktor Didem Didar Balcı kimdir? Neden gündem oldu?
Didem Didar Balcı kimdir, kaç yaşında, neden gündem oldu? Tepecik Devlet Hastanesi’nde görevli olduğu iddia edilen Didem Didar Balcı’nın bir hastasına yönelik sarf ettiği sözler sosyal medyanın gündemine oturdu.

İzmir'in Konak ilçesindeki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan kadın bir doktor tahlil sonucu göstermek isteyen kadın hastasının üzerine yürüdü. Aşırı derecede sinirli doktor, yanında çocuğu da olan kadın hastanın üzerine yürüdü.

DOKTOR SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Henüz nedeni bilinmeyen tartışma anları saniye saniye hastanedeki diğer vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla çekildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti. Görüntülerde doktor,"İ şim var sanane. Yöneticim çağırdı. Sana hesap mı vereceğim? Sanane. Sen kimsin? Sen kimsin de bana hesap soruyorsun. Çağırın şu güvenliği. Kim bu kadın ya. Sen kimsin de bana hesap soruyorsun. Niye dokunuyorsun bana. Bu ne manyaklıktır ya. Doktora dokunmak, konuşmak" dediği duyuluyor. Sosyal medyaya düşen görüntülerde kadın hastanın çocuğunu tartışmadan korumak için doktorun yanından uzaklaşmaya çalıştığı, "çocuğumun yanında niye böyle yapıyorsun" diye serzenişte bulunduğu görülüyor. Öfkeden deliye dönen kadın doktoru bu esnada civarda bulunan hastalar ve personeller sakinleştirmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.

Didem Didar Balcı’nın yanına gelen bir hemşireye de ”dokunma bana, bu ne manyaklık ya doktora dokunmak, konuşmak falan, sen niye beni tutuyorsun” demesi de dikkatlerden kaçmadı. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran görüntülerle beraber Didem Didar Balcı’nın kim olduğu da merak konusu oldu.

DİDEM DİDAR BALCI KİMDİR?


İlkokul, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamlayan Didem Didar Balcı, lisans eğitimini 1999’da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır. Akabinde 2001 ile 2005 arasında İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Dermatoloji Bölümü’nde uzmanlık aldı. Didem Didar Balcı, 2012’den beri Tepecik Devlet Hastanesi’nde dermatoloji hekimi olarak görev yapmaktadır. Didem Didar Balcı’nın kaç yaşında olduğu bilgisine ulaşılamamıştır.