Öğrenciler bu anı bekliyordu! KYK yurt fiyatlarına zam yapıldı mı? Erdoğan bizzat açıkladı

Öğrenciler bu anı bekliyordu! KYK yurt fiyatlarına zam yapıldı mı? Erdoğan bizzat açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurt ücretlerinde bu yıl değişiklik yapılmayacağını açıkladı. Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde yurt ve burs ücretlerini yeniden düzenleyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni'nde konuştu. Aylık 250 lira ile 450 lira arasında değişen yurt ücretlerinde bu yıl da değişiklik yapılmayacağını söyleyen Erdoğan, "Yılbaşında kredi, burs ve beslenme yardımı rakamlarını günün ihtiyaçlarına göre yeniden belirleyeceğiz" dedi.

"TOPLAM YURT SAYIMIZI 800'E ÇIKARDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün toplam yurt sayımızı 800'e, yatak sayımızı da 850 bine çıkardık. Bay Kemal bu iş lafla olmuyor. 'Şöyle yaparız, böyle yaparız' Elini kolunu tutan mı var, büyükşehir belediyeleri var elinde, yaptır bakalım. Lafla olmuyor bu iş" dedi. Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlerimiz en iyisine, en güzeline layıktır diyerek kolları sıvadık. Attığımız adımlarla ülkemize ve gençlerimize yakışmayan kötü tabloyu tamamen tersine çevirdik. Otel konforunda odalara sahip yeni yurt binaları inşa ettik. Bu süreçte özel sektörümüzün dinamizminden de faydalandık" ifadelerini kullandı.

"YURT KAPASİTELERİMİZ İSPANYA, HOLLANDA, ALMANYA VE FRANSA'DAN DAHA FAZLA"

Türkiye'nin yurt kapasitelerinin Avrupa'daki çoğu ülkeden fazla olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "81 vilayetimizin tamamına 254 ilçemize ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bu imkanı götürdük. Gençler, bugün Türkiye yurtlar ve üniversite öğrencilere tanınan fırsatlar bakımından dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer alıyor. Konfor, çalışma alanları, spor sahaları, güvenlik, temizlik, ücretsiz internetle öğrencilerimiz için birer yaşam merkezi haline gelmiştir. Kendini sosyal devlet addeden pek çok Avrupa ülkesinde böyle bir altyapı yoktur. Bu gerçeği uluslararası kuruluşların bilimsel çalışmaları da ortaya koyuyor. Türkiye'nin yurt kapasitesi İspanya, Hollanda, Almanya ve Fransa'nın toplamından daha fazladır" sözlerini kullandı.