Azerbaycan - Ermenistan çatışmaları yeniden başladı! Şehitlerimiz var

Azerbaycan - Ermenistan çatışmaları yeniden başladı! Şehitlerimiz var
Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki sınır çatışmaları bugün yeniden şiddetlendi. Alınan bilgilere göre çatışmalarda 3 Azerbaycan askeri şehit olurken 49 Ermenistan askeri de öldürüldü.

Azerbaycanlı gazeteci Hebib Müntezir'in haberine göre Ermeni askerlerinin Daşkesen, Kelbecer ve Laçın bölgelerinde Türk mevzilerine ateş açmasının sonrasında Türk ve Ermeni askerleri arasında silahlı çatışmalar meydana geldi.

Azerbaycan ordusu çatışmalarda Ermenilere ait 2 S-300 hava savunma sistemini etkisiz hale getirdi. Çatışmalarla beraber Cermukdakı bölgesinde orman yangını patlak verdi. Şiddetli çatışmanın seslerinin gece süresince Hocavend rayonunun Kırmızı Pazar kasabasından duyulduğu kaydediliyor.

İlk alınan bilgilere göre Azerbaycan ordusundan 4 askerimiz yaralandı. 1 yaralımızın durumunun ağır olduğu kaydediliyor.

PAŞİNYAN DESTEK ARAYIŞINA ÇIKTI

Çatışmaların başlamasının sonrasında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Rusya lideri Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile görüşme gerçekleştirdi.

Azerbaycan ordusundan 7 askerin şehit düştüğü söylentisi sosyal medyada yayıldı. Ancak görüntüleri yayınlanan şehitlerin, 2021 senesinde Laçın-Kelbecer bölgesinde şehit düşen askerler olduğu belirlendi.

3 ASKER ŞEHİT OLDU

3 askerimizin şehit olduğu öğrenildi. Azerbaycan ordusu, şehitlerimizin isimlerini "Fərid Kəmaləddin oğlu Mehbalıyev", "Elşən Sahib oğlu Babazadə" ve "Əli Cavad oğlu Əliyev" olarak duyurdu.

Ermeni Başbakanı Paşinyan, çatışmalarda 49 Ermeni askerin öldüğünü duyurdu. Çok sayıda da yaralı olduğu kaydediliyor.

Paşinyan, çatışmaların şiddetinin azaldığını fakat "bir-iki noktada Azerbaycan saldırılarının devam ettiğini" belirtti.

ERMENİSTAN SÜREKLİ ATEŞ AÇIYOR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Uluslararası Askeri İşbirliği Dairesi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Mahmudov, Ermenistan'ın Azerbaycan mevzilerine devamlı olarak ateş açtığını ve bunun hedefinin işgalden kurtarılan yerlerde yürütülen imar faaliyetlerini geciktirmek olduğunu belirtti.

Çatışmadan ve kayıplardan Ermenistan'ın sorumlu olduğunu belirten Mahmudov, Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan yerlerde yürüttüğü imar çalışmalarında olan sivillerin can güvenliğini tesis etmek için Ermeni saldırılarına yanıt verdiğini kaydetti.