2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk gününde hava nasıl olacak? MGM'den flaş uyarı

2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk gününde hava nasıl olacak? MGM'den flaş uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre hafta başından itibaren yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşecek ve güneşli hava yerini sağanak yağışlara bırakacak. İstanbul ve Ankara’da da pazartesi gününden itibaren gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı değerlendiriliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu raporunu yayınladı. Buna göre, İstanbul'da pazartesi ve Salı günleri kuvvetli sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Perşembe gününden itibaren ise yeniden güneşli havanın etkili olacağı değerlendiriliyor.

SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği değerlendiriliyor. Sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde görülecek. Rüzgârın genellikle kuzey ve batılı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

11 EYLÜL PAZAR HAVA DURUMU

11 Eylül günü yurt genelinde sıcak ve güneşli havanın etkili olması beklenirken Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

12 EYLÜL PAZARTESİ HAVA DURUMU

12 Eylül haftanın ilk gününden itibaren yurt genelinde sağanak yağışlar etkili olacak. İstanbul ve Ankara'da da gök gürültülü yağışlar görülecek.