Buckingham Sarayı teyakkuzda! Apar topar hastaneye kaldırıldı! Britanya Kraliçesi II. Elizabeth öldü mü?

Buckingham Sarayı teyakkuzda! Apar topar hastaneye kaldırıldı! Britanya Kraliçesi II. Elizabeth öldü mü?
Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada Kraliçe Elizabeth'in doktorlarının endişeye kapıldığı ifade edildi. Açıklamada, ''Bu sabah yapılan değerlendirmenin ardından Kraliçe'nin doktorları Majesteleri'nin sağlık durumu konusunda endişe dile getirdi ve tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye etti'' denildi.

Buckingham Sarayı, doktorların Britanya Kraliçesi II. Elizabeth'in sağlık durumu hakkında paniğe kapıldığını açıkladı. Bunun üzerine Kraliçe'nin tıbbi gözetim altına tutulacağı ifade edildi.

Saray tarafınfan yapılan açıklamada, ''Bu sabah yapılan değerlendirmenin ardından Kraliçe'nin doktorları Majesteleri'nin sağlık durumu konusunda endişe dile getirdi ve tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye etti'' denildi.

Kraliçe'nin İskoçya'daki Balmoral Şatosu'nda kalmaya devam edeceği ve ''rahat'' olduğu özellikle vurgulandı.

Prens Charles ve Prens William'ın, Kraliçe'yle olmak için Balmoral'a gittiği belirtildi.

İNGİLTERE BAŞBAKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Çiçeği burnunda İngiltere Başbakanı Liz Truss, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada, "Bütün ülke bu öğle vakti Buckingham Sarayı'ndan gelen haberler nedeniyle derinden endişe duyuyor. Benim düşüncelerim ve Birleşik Krallık'taki insanların düşünceleri şu anda Majesteleri Kraliçe ve ailesiyle birlikte. Kraliçe'nin sağlığı konusunda gelecek haberleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğre taraftan, Kraliçe'nin  üst düzey danışmanlarından oluşan bir grup olan Özel Konsey, bugün Truss ve yeni Kabine üyelerine resmen yemin edecekti. Ancak, Kraliçe'nin rahatsızlığı nedeniyle tören ileri bir tarihe ertelendi.