Mersin alev alev yanıyor! Orman yangını kontrol altına alınamıyor, tahliyeler devam ediyor

Mersin alev alev yanıyor! Orman yangını kontrol altına alınamıyor, tahliyeler devam ediyor
Mersin'in Gülnar ilçesinde dün başlayan orman yangını henüz kontrol altına alınamadı. Yangında alevler D-400 karayoluna kadar yayılırken Mersin-Antalya karayolu ulaşıma kapatıldı. Yangına 11 uçak, 9'u askeri 29 helikopter, 138 arazöz ve 850 personel ile müdahale edilmeye devam ediliyor.

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi'nde dün saat 07.00 sıralarında çıkan orman yangını, şiddetli rüzgar nedeniyle kısa sürede yayıldı. Orman yangınını kontrol altına alma çabaları, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, itfaiye ve destek illerden toplam 29 helikopter, 11 uçak, 138 arazöz, 15 dozer ve 850 personel ile devam ediyor. Gece havanın kararmasıyla havadan müdahaleye, gece görüşlü helikopterler ile yapılabildi.

GÜNÜN İLK IŞIKLARIYLA YENİDEN BAŞLADI

Yangının ikinci gününde güneş doğduğu an havadan müdahale tekrar başlatıldı. Uçaklar, yangın bölgesine yaptıkları sortilerle alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmasını engellemek için savaşmaya devam ediyor. Yangının kontrol altın alınması için karadan müdahaleler ise hiç durmadan devam etti.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yangına ilişkin akşam saatlerinde yangına ilişkin açıklamalarda bulundu:

3 gece helikopterinin yangına müdahale ettiğini söyleyen Vali Pehlivan sözlerine şöyle devam etti:

"29 helikopter ve 11 uçakla gün boyu müdahale edildi. 3 adet gece helikopteriyle müdahale sürüyor. 138 arazöz yangında söndürme çalışmalarını sürdürüyor. 850 personel yangında görev yapıyor. Ayrıca TOMA'lardan destek alıyoruz. 20 civarı TOMA yangında kullanılıyor.

Rüzgar kuzey-güney istikametinde görülüyor. 790 vatandaş tahliye edildi. 303 konut yangın tehdidi nedeniyle boşaltıldı. Vatandaşlarımızı pansiyonlarda misafir ediyoruz. Herhangi bir konutta zarar yok. Yangının sebebiyle ilgili henüz bir şey diyemiyoruz"