Mehmet Öz'ün 8 yıl önceki konuşması ortaya çıktı! Ensest ilişki yorumu ABD'yi karıştırdı

Mehmet Öz'ün 8 yıl önceki konuşması ortaya çıktı! Ensest ilişki yorumu ABD'yi karıştırdı
ABD'nin Pensilvanya eyaletinden senatör olmak için seçimlere giren Dr. Mehmet Öz'ün 8 yıl önceki açıklamaları gündem oldu. Öz'ün ensest ilişki hakkındaki açıklamalarıyla Amerikalıları şoke etti.

Türkiye'nin tanıdığı ve ABD'de Pensilvanya eyaletinin senatörlüğü için seçimlere giren Dr. Mehmet Öz'ün 2014 yılında yaptığı açıklamalarına ait ses kayıtları gündeme bomba gibi düştü.

Bu yıl siyasete dünyasına giren dünyaca ünlü kalp cerrahı Dr. Öz’ün, 2014 yılında The Breakfast Club isimli sabah programında söylediği sözler yeniden gündeme geldi.

Program sunucusu Angela Yee, 2014 yılında Öz’e izleyicilerin birinden gelen bir mesajı söyledi. Yee, “İzleyicimiz yazmış. Kuzeniyle ilişkisi varmış. Daha önce birliktelik yaşamışlar. Şu anda 20’li yaşlarda olmalarına rağmen bu durum sürüyormuş. İzleyicimiz ‘ne kadar durmak istesem de hayır diyemiyorum. Bana yardım et’ yazmış. Ne söylemek istersiniz?”

ENSEST İLİŞKİ SORUSUNA CEVAP 

Öz’ün ensest ilişkiyle ilgili verdiği cevap yeniden gündeme geldi.

Öz soru karşısında şu ifadeleri kullandı:

“Kuzenin ikinci dereceden veya daha uzak ise bu ‘çok büyük bir sorun değil'” dedi. Öz, “Her ailenin genetik olarak güçlü ve zayıf yönleri vardır. Doğal olarak bizim gibi olmayan insanları arzulamamızın nedeni, gen havuzunu biraz karıştırmanızdır. ” dedi. Aynı gene sahip iki kişinin evliliğinin sorun yaratabileceği konusunda da yine de uyarıda bulundu.

Ancak Öz’ün akraba insanların ilişki yaşamasına yorum yapmayıp tamamen genetiğe önem vermesi ABD basınında olay oldu.

KONUYU KAPATMAYA ÇALIŞTI

Dr. Öz ayrıca, bilimsel olarak akrabaların birbirlerinde ‘hoş olmayan kokular’ aldığını ve bu durumun cinsel isteksizliğe de neden olduğunu iddia etti. Öz, “Biliyor musun bu yüzden çocuklar, kızlar babalarının kokusunu sevmezler. Feromonları aslında kızlarını itecek çünkü birlikte olmaları gerekmiyor.” dedi. Ünlü kalp cerrahı, Kızlarım kokumdan nefret ediyor.” diyerek konuşmaya devam etti. Bunun üzerine program sunucusunun konuyu espriyle kapatmaya çalıştığı da fark edildi.

Şimdi Dr. Öz’ün seçimlere kısa bir süre kala, ortaya çıkan ve ABD’de gündem olan bu sözlere ne tepki vereceği merak konusu oldu…