Her gün ayrı bir skandal! İstanbul'da bir savcının cinsel ilişki karşılığında dosyaları kapattığı iddiası olay yarattı

Her gün ayrı bir skandal!  İstanbul'da bir savcının cinsel ilişki karşılığında dosyaları kapattığı iddiası olay yarattı
İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı O.O’nun hayat kadınları ile cinsel ilişki karşılığında şantaj, özel hayatın gizliliğini ihlal etme ve hırsızlık gibi dosyalarını kapattığı ortaya çıktı.

Sabah’tan İlker Turak’ın haberine göre, İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı O.O’nun hayat kadınları ile cinsel ilişki karşılığında şantaj, özel hayatın gizliliğini ihlal etme ve hırsızlık gibi dosyalarını kapattığı ortaya çıktı.

İstanbul'da İrem Ç., İrem Ö. ve Öngül D., cinsel ilişkiye girdikleri Gürser K.'nın görüntülerini kaydedip şantaj ile para koparmaya çalıştı. Görüntüleri ailesine göndereceklerini ve internet üzerinden yayınlayacaklarını söyleyen hayat kadınları Gürser K.'dan 250 bin TL para talep etti.

Gürser K., bunun üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İrem Ç., İrem Ö. ve Öngül D.'nin kimlikleri tespit edildikten sonra haklarında, şantaj, özel hayatının gizliğini ihlal etme suçlarından savcılık tarafından soruşturma açtı. İstanbul Emniyeti’nin yaptığı operasyonun ardından şüphelilerden Öngül D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ancak İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanan Öngül D.’nin incelenen telefonunda; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı O.O olduğu görüldü.

Savcının, hayat kadını Öngül D. ile tanıştığı, sonrasında para karşılığı birlikte olduğu ve şüpheliler İrem Ç., İrem Ö. ve Öngül D. hakkında yürüttüğü soruşturmada yardımcı olacağına ilişkin mesajlar gönderdiği ortaya çıktı.

Kadınların cep telefonunda savcının yazışmalarının görülmesi sonrası Hakım ve Savcılar Kurulu (HSK) ,Savcı’yı, meslekten ihraç etti.