Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizler eğitim öğretim mimarı mısınız, yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlar mısınız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizler eğitim öğretim mimarı mısınız, yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlar mısınız?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen atama töreninde konuşma yaptı. Erdoğan, "Bırakın artık bu boykotu moykotu filan, nedir bunlar sizler eğitim öğretim mimarı mısınız, yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlar mısınız?" ifadeleriyle öğretmenlik meslek kanununu istemediğini belirten öğretmenleri hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmen atama töreninde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Görev yapan öğretmenlerimizin 750 bini bizim dönemimizde atandı. Emekli olanlar olmuştur vs. 750 bin öğretmeni biz atadık.

Son 20 yılda çok büyük bir dönüşüme imza attık. 28 Şubat sürecinde kılık kıyafetlerinde dolayı sadece üniversite eğitim hakları değil, istihdam hakları da elinden alınan kadınlarımıza yönelik adaletsizliği giderdik.

YÜZDE 60'I KADIN

Bugün okullarımızda aktif olarak çalışan 1 milyonu aşkın öğretmenimizin yüzde 60’ını kadınlarımız oluşturuyor. Artık hiçbir kamu görevlimiz inanç değerleriyle, iş hayatı hassasiyetleriyle, mesleği arasında tercih yapmaya zorlanmıyor.

Ülkemize ve milletime hizmet etmek isteyen herkes özgürce, herhangi bir kısıtlamaya, haksızlığa uğramadan bu vazifesini yerine getirebiliyor.

Öğretmenlerimizin mesleki gelişmelerini kolaylaştırma, sosyal ve mali haklarını güçlendirme noktasında önemli iyileştirmelere gittik. Bizden önce iktidarlar yıllarca öğretmenlik meslek kanunu üzerinden siyaset yaptı. Hemen hemen tüm MEB şuralarında tavsiye olarak  ifade edildiği halde öğretmenlerimizin bu meşru talepleri maalesef yerine getirilmedi. Yaklaşık 60 yıldır sürüncemede bırakılan bu meseleyi hamdolsun Meclisimizle birlikte biz çözdük.

Bu sene yürürlüğe giren öğretmenlik meslek kanunu sayesinde artık öğretmenlerimiz müstakil bir meslek kanuna kavuştular. Öğretmenliği uzman ve başöğretmen unvanlarıyla kariyer mesleği haline getirerek, öğretmenlerimize ilave mali haklar da tanıdık. Uzman ve başöğretmenlik şartlarını taşıyanların yüzde 95’ini oluşturulan toplam 614 bin 445 öğretmenimizin bunun için başvuru yaptığını görüyoruz.  Bu öğretmenlerimizin hepsi kendilerine yeni ufuklar, yeni bilgiler kazandırdığına inandığım seminer programını başarıyla tamamladılar.

"SOKAKLARDA ÇAPULCU OLARAK DOLAŞANLAR MISINIZ?"

Yüksek lisans ve doktora yapmış 90 bine yakın öğretmenimiz ise zaten sınavdan muaflar. Bütün bu kazanımlar ülkemizde birilerini rahatsız ediyor. Tek umutlarını ülkenin başındaki kara bulutların çoğalmasına bağlayanlar her müsbet adım gibi bunu da içlerine sindiremiyorlar. Açıkçası öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizin, hatta topyekûn eğitim sistemimize faydası olan böyle bir meseleyi dahi istismar edenleri görmekten ülkemiz adına hicap duyuyorum. Türkiye’ye dair elle tutulur hiçbir projelerinin olmayanların yaptığı boykot çağrısı öğretmenlerimizi siyasi malzeme olarak kullanmayı amaçlayan art niyetli bir girişimdir.

Bırakın artık bu boykotu moykotu filan, nedir bunlar sizler eğitim öğretim mimarı mısınız, yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlar mısınız?

Bize yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Böyle caddelerde, sokaklarda dolaşanlar değil. Ben yavrularımıza gerçekten bu tür emeği veren öğretmenlerimizle iftihar ediyorum.

Eğitim gibi doğrudan evlatlarımızı ve ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir konuyu gündelik siyasete meze yapmak, bu konu üzerinden öğretmenlerimizi kışkırtmak doğru bir yaklaşım değildir.

Öğretmenlerimizin bu tür fitne teşebbüslerine prim vermeyeceğini biliyorum."