EYT öncesi kritik açıklama! Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan uyarı üstüne uyarı

EYT öncesi kritik açıklama! Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan uyarı üstüne uyarı
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi öncesinde önemli bir açıklamada bulundu. Erdursun, pandemi dönemine dair uyarıda bulundu. EYT düzenlemesi yasalaşmadan önce mutlaka pandemi döneminde çalışanların karşı karşıya kaldığı durum için harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. İşte Özgür Erdursun'un kritik EYT açıklaması...

Pandemi dönemindeki zorunlu ücretsiz izin ve Kısa Çalışma Ödeneği'ni hatırlatan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, beklenen EYT düzenlemesi öncesi çok önemli bir açıklamada bulundu. Çalışan ve EYT düzenlemesi bekleyen milyonlarca insanın mağdur olacağını belirten Özgür Erdursun, EYT düzenlemesinin yasalaşmadan önce mutlaka yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Pandemi döneminde zorunlu ücretsiz izin ve Kısa Çalışma Ödeneği'nde olanların sigorta primlerinin ödenmediğini hatırlatan Özgür Erdursun, EYT düzenlemesi yapılırsa bu vatandaşların zor durumda kalacağını söyledi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun şu paylaşımı yaptı: "Pandemi döneminde zorunlu Ücretsiz İzin ve KÇÖ’de olanların sigorta primleri ödenmedi, EYT çıkmadan bu süreler için en kötü borçlanma hakkı verilmelidir… Prim günü eksiği olanlar için bu süreler çok önemli.."