Ünlü ekonomistten kritik uyarı: Doları bekleyen yeni tehlike ne? "Türkiye'de oyun biter"

Ünlü ekonomistten kritik uyarı: Doları bekleyen yeni tehlike ne? "Türkiye'de oyun biter"
Dolar kurunun yeniden yükselmeye başlaması ve ABD'den yeni yaptırım tehdidi gelmesinin ardından ekonomist Atilla Yeşilada, dolara ilişkin kritik açıklamada bulundu. Yeşilada, dolar için rakam vererek, ''O zaman Türkiye'de oyun biter'' dedi.

Ekonomist Atilla Yeşilada, piyasalar için açıklamalarda bulundu. Atilla Yeşilada yayınladığı videoda, 'Dolarda en kritik döneme girildi' uyarısında bulundu.

Kişisel Youtube kanalı üzerinden 'Türkiye, Yine Yaptırım Tehdidi Altında!' başlıklı bir videoda mevcut duruma ilişkin bilgiler veren Atilla Yeşilada, şu ifadeleri kullandı:

''Yaptırım tehdidi var mı? Bence gerçekten var. Ankara'nın bilinçli olarak Rusya yaptırımlarını deleceğini sanmıyorum ancak özek sektör daha önce de basiretini ispatlamıştı. Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız. Eğer yaptırım gelirse Türkiye ekonomisinde ve özel olarak döviz piyasasında neler olabilir? Bunları betimlemek istiyorum'' dedi.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın yakın zamanda sona ermeyeceğini söyleyen Atilla Yeşilada, Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomik gelişmelerin Türkiye ekonomisinde önemli rol oynayacağını ifade etti. 

"TÜRKİYE'DE OYUN BİTER"

Yeşilada, ''2018 krizi ve Trump tweetleri sonrasında bankalardan yüklü miktarda döviz çekildi. Bu tabii ki çok ciddi bir tehlike teşvik ediyor. Çünkü bankalarda döviz kalmadı.

Ağustos ayında turizmin zirvesinde olmamıza karşın Merkez Bankası'nın açıkladığı rezervlerde yine 2 milyar dolar geriye gidildi. Kış aylarında ne olacak? Bireyseller verin benim dövizimi ben KKM istemiyorum derse işte o zaman zor duruma düşülür ve sermaye kontrolü gelir.

ABD'nin yaptırımları 'ele vurma' şeklinde yaptırımlar olabilir. ABD Türkiye'nin dış borç aldığı bankalara 'Bunların borçlarını yenilemeyin' talimatı verebilir. O zaman da Türkiye ya temerrüde düşecek ya da dolar 22 lira - 25 lira olacak. O zaman da Türkiye'de zaten oyun biter.'' dedi.