Çaykoliklere peş peşe kötü haber! Yine zam geldi

Çaykoliklere peş peşe kötü haber! Yine zam geldi
Yükselen enflasyon ve dolar kurunda nedeniyle her şeye zam gelmeye devam ediyor. Çay fiyatları kısa sürenin ardından yeniden zamlandı.. Çaya bu sabah yeniden yüzde 15 oranında fiyat artışı uygulandı.

Yükselmeye devam eden dolar kuru ve enflasyon sebebiyle iğneden ipliğe her kalem ürüne zam gelmeye devam ediyor. Çaykur'un 16 Mayıs tarihinde çaya ortalama yüzde 43.71 zam yapmasının ardından zamlar peş peşe geliyor.

Yapılan en son açıklamayla birlikte çaya yüzde 15 daha zam geldiği ifade edildi. Son 2 ay içinde çaya gelen zamlar vatandaşları kötü durumda bırakmaya devam ediyor. Yüzde 44’lük zammın ardından yüzde 12’lik fiyat artışı daha yapılmıştı.

Bu sabahtan itibaren gelen yüzde 15’lik bir zam ise fiyatların daha da yükselmesi anlamına geliyor.. Toplamda ise 2 - 3 ayda yüzde 71 oranında çay zammı yapıldı.

YAŞ ÇAY FİYATLARI AÇIKLANMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs tarihinde 2022 yılı yaş çay taban alım fiyatını duyurmuştu. Yaş çayda geçen yıl 3,87 TL olan alım fiyatı yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme primi de yüzde 130,8 artışla 30 kuruşa çıkarılarak fiyat 7 TL seviyesine yükseltilmişti.