Sağanak yağışın vurduğu İstanbul'da son durum ne? Ekrem İmamoğlu'ndan flaş açıklama

Sağanak yağışın vurduğu İstanbul'da son durum ne? Ekrem İmamoğlu'ndan flaş açıklama
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından İstanbul dün gece sağanak yağışın etkisi altına girdi. İstanbul'un son durumuna ilişkin açıklamayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı. İmamoğlu, "Bugün yine belki gün içerisinde bazı görüntüler vatandaşlarımızın önüne düşebilir Esenyurt, aslında geçen Esenyurt'ta yaşadığımız su baskınından daha düşük yükle yağış aldı ama çok kısa sürede aldı" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AFAD ve AKOM'un uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağış dün gece itibariyle etkisini göstermeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu yağış ile ilgili açıklamalarda bulunuyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Belki de küçük bir yağışta bile çok sorunlu ortamlarda yaşadığımız manzaraları oldukça minimize etmiş durumdayız. 

"İstanbul'un kanalizasyon sistemiyle ilgili özellikle ilçe belediyelerimizin sorumluluk alanları var. 39 ilçemizle koordineli çalışıyoruz. 

"Bugün yine belki gün içerisinde bazı görüntüler vatandaşlarımızın önüne düşebilir Esenyurt, aslında geçen Esenyurt'ta yaşadığımız su baskınından daha düşük yükle yağış aldı ama çok kısa sürede aldı. Malum bu kronik sorunun olduğu alanda bir sel baskını yaşandı. Ama yine arkadaşlarımız orada hazırdı. Bu yıl sonunda oradaki sorunu tamamen kaldıracağız. Ne yazık ki orada daha önce de su havzasına dere yatağının yıllar öncesinde imara açılması üzerine ve dere yatağının akışının değiştirilerek devam ettirilmesinin bugün yaşanan kronik sonuçları diyebiliriz.