MGM 11 il için uyarı verdi! AFAD ve AKOM alamda! İstanbul'da saat belli oldu, sokağa çıkmayın

MGM 11 il için uyarı verdi! AFAD ve AKOM alamda! İstanbul'da saat belli oldu, sokağa çıkmayın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 25 Ağustos için yayınlanan hava durumu raporunda uyarı yapıldı. Rapora göre, İstanbul dahil 20 ilde kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı değerlendiriliyor. Sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılan bazı iller için ise AFAD ve AKOM da bilgilendirme yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün birçok ilde sarı ve turuncu alarmı verdi. Yapılan son tahminlere göre: kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Çorum, Amasya, Trabzon, Adana ve Osmaniye çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Ordu, Giresun ve Rize’nin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği değerlendiriliyor.

Yağışların; Marmara Bölgesi, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri ile Ankara’nın kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği, "25 Ağustos Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor." açıklamasında bulunarak vatandaşları uyararak tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

AFAD VE AKOM ALARMDA

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığından (AFAD) 11 il için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM, İstanbul'da saat 13.00'ten sonra sağanak yağış ve yer yer dolu beklendiğini ifade etti. Çatı uçmaları, su baskınları ve taşkınlara karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.