Vatandaşların dikkatine ehliyet yenilemek için sayılı gün kaldı! Eski ehliyet nasıl yenilenir? Ehliyet yenilemek için gerekli belgeler nedir?

Vatandaşların dikkatine ehliyet yenilemek için sayılı gün kaldı! Eski ehliyet nasıl yenilenir? Ehliyet yenilemek için gerekli belgeler nedir?
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar sürücü ehliyetlerini yenilemek zorundalar. Zamanında yenilemeyen ehliyetler için büyük cezalar kapıda. Peki eski ehliyet nasıl yenilenir? Ehliyet yenilemek için gerekli belgeler nedir? İşte yanıtlar...

İçişleri Bakanlığı yaptığı duyuruyla vatandaşların ehliyetlerini yenilemeleri için 31 Aralık 2022 tarihine kadar zamanları olduğunu ifade etmişti. 31 Aralık tarihine kadar ehliyetini yenilemeyenleri büyük cezalar bekliyor. Peki eski ehliyet nasıl yenilenir? Ehliyet yenilemek için gerekli belgeler nedir?

EHLİYET NASIL YENİLENİR?

Ehliyet yenilemek için artık randevu almak gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri müdürlüğüne başvuru yapan vatandaşlar e-devlet üzerinden randevu alarak ehliyet yenilemek için harekete geçebiliyor. Ehliyet yenilemeye giderken yanınızda götürmeniz gereken önemli belgeler de mevcut.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre ehliyetleri yenilemek için son gün 31 Aralık 2022 oldu. Ehliyet yenilemek için istenen belgeler ise şu şekilde:

  • Kimlik Belgesi
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  • Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)