Rusya'da Dugina cinayetinin arkasından kadın çıktı! Suikastçi 12 yaşındaki kızı yanındayken araca bomba koymuş

Rusya'da Dugina cinayetinin arkasından kadın çıktı! Suikastçi 12 yaşındaki kızı yanındayken araca bomba koymuş
Rusya Federal Güvenlik Servisi yaptığı açıklamada incelemeler sonucunda Alexander Dugin’in kızı Darya Dugina’ya düzenlenen suikastin arkasında Ukrayna gizli servisi için çalışan Natalia Vovk adlı bir kadının olduğunu açıkladı. Rusya’ya göre suikasti 12 yaşındaki kızı yanındayken düzenleyen Vovk, ardından kızıyla birlikte Estonya’ya kaçtı.

Rusya'nın en önemli siyaset uzmanlarından olan aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önemli konularda sürekli olarak fikirlerine başvurduğu Aleksandr Dugina'nın kızı Darya Dugina’nın aracına bomba konularak öldürülmüştü. Saldırı sonrası tüm dikkatler Kiev'e çevrilirken Ukrayna tarafı suikastla bağlantısının bulunmadığını duyurdu. Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu'nun suikastın arkasında olabileceği iddiası gündeme gelmişti. Gelen son dakika bilgilerine göre Rusya Federal Güvenlik Servisi ise saldırının arkasında Ukrayna istihbaratı olduğunu açıkladı.

BOMBA KOYARAK ÖLDÜRDÜ

FSB Halkla İlişkiler Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Acil operasyonel-keşif faaliyetleri sonucunda, Rus gazeteci Daria Dugina suikastı FSB tarafından açıklığa kavuşturulmuştur. Suçun Ukrayna istihbaratı tarafından hazırlandığı ve işlendiği, failin 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk olduğu belirlenmiştir" dendi. Açıklamada ayrıca, Vovk'un 2010 doğumlu kızı Sofia Mihaylovna'nın da plana dahil olduğu bildirildi.

SUİKAST FAİLİ ESTONYA'YA KAÇTI

Açıklamanın devamında suikasti gerçekleştiren Volk'un olaydan sonra kızıyla birlikte Estonya'ya kaçtığı aktarılarak, "Dugina cinayetinin organizasyonu ve Dugina'nın yaşam tarzı ile ilgili bilgi almak için Moskova'dan daire kiraladılar. Rusya'ya girişte Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde kayıtlı 982 DPR plakalı, Moskova'da Kazakistan'da kayıtlı 172AJD02 plakalı, Rusya'dan çıkışta ise Ukrayna'da kayıtlı AH7771IP plakalı araç kullandılar. Dugina'nın direksiyonunda olduğu Toyota Land Cruiser Prado marka araç uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Vovk, dün kızıyla Pskov bölgesi üzerinden Estonya'ya gitti" bilgileri verildi. Açıklamanın sonunda ise FSB'nin dosyayı Rusya Soruşturma Komitesi'ne aktardığı ifade edildi.