Abone kaybeden Netflix ne yapsa olmuyor! Reklamlı abonelikle ilgili ortaya atılan yeni iddialar şaşırttı

Abone kaybeden Netflix ne yapsa olmuyor! Reklamlı abonelikle ilgili ortaya atılan yeni iddialar şaşırttı
Son zamanlarda abone kaybeden Netflix yeni özellikler üstünde çalışıyor. Reklam destekli ucuz abonelik planını kullanmak isteyen aboneleri ilgilendiren bir özellik daha ortaya çıktı. Eğer ortaya atılan iddialar doğruysa Netflix'in reklamlı seçeneğinde fazla reklam gösterimi uygulanamayacak.

Disney Plus'ın piyasaya girmesiyle birlikte abone sayısında ciddi düşüş yaşanan ve artık liderlik konumunu kaybeden Netflix kullanıcıları elinde tutmak için harekete geçti. Netflix’in yakında kullanıma sokacağı reklam destekli abonelik planının söylentisi bile Netflix müşterilerini kzıdırmaya yetmişti. Gelen tepkilerin ardından yapılan son açıklamayla yeni bir özelliğin bilgisi verildi. Bu abonelik seçeneğinde, bazı reklamsız programlarında olabileceği belirtildi.

Ortaya atılan iddiaya göre, Netflix bazı orijinal içeriklerde ve ilk gösterimlerde filmlerin içinde reklam uygulaması olmayacak. Bunu yapmasını nedeni, reklamlardan çekinen film yapımcılarının rahatsız olmayacağı bir alternatif üretmek olduğu ifade ediliyor.

Çocuklara yönelik içeriklerde de reklam olmayacağı belirtiliyor. Netflix, ortaklarına orijinal çocuk programlarında reklam görüntülemeyeceğini savundu. Firmanın sözleşmelerine göre, bazı lisanslı içeriklerin gösterimi sırasında da reklam gösterimi pek mümkün olmayacak.

Netflix, çocuklara yönelik reklamların gelirinden daha fazla dert getireceğini düşünüyor da olabilir. 2019’da Google çocukları korumaya yönelik kanunlar çerçevesinde, YouTube’da çocuklardan bilgi topladığı gerekçesi ile 170 milyon dolar ceza ödemek zorunda kalmıştı.