Gaziantep ve Mardin'deki kazalar Türkiye'yi yasa boğdu! Katliam gibi kazaların ardından açıklama yapıldı

Gaziantep ve Mardin'deki kazalar Türkiye'yi yasa boğdu! Katliam gibi kazaların ardından açıklama yapıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep ve Mardin'deki kazalarla ilgili basın açıklamasında bulundu. Bakan Soylu, kazalarla ilgili iddiaların incelendiğini ifade etti. Soylu, "İddialar inceleniyor. Şoförlerin ikisi de gözaltında. Kimin ihmali varsa hesabını sorarız." dedi.

Tüm Türkiye dün Gaziantep ve Mardin'de peş peşe meydana gelen kaza haberleriyle yasa boğuldu. 35 kişinin yaşamını yitirdiği 57 kişinin de yaralandığı iki feci kaza sonrası bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyunu bilgilendirdi.

Bakan Soylu şu açıklamalarda bulundu:

SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ DEVAM EDİYOR

Soru: 'Kazaya karışan TIR'lar ağır tonajlı' iddiası var...

"Soruşturma çok yönlü sürüyor. Hiçbir şey candan daha kıymetli değildir. Bu soruşturma da bir tek eksik görsek biz gereğini yerine getirir bedelini ödettiririz. İddialar inceleniyor. Şoförlerin ikisi de gözaltında. Kimin ihmali varsa hesabını sorarız. Milletimiz devletine itimat ediyor. Biz de bu itimada halel getiremeyiz.

Soru: Bu kamyonların kesme olduğu, sonradan TIR'a dönüştürüldüğü, modellerinin eski olduğu belirtiliyor.

"Şimdi soruşturma çok yönlü sürüyor derken sürücüsünden yoluna, aracın tekniğinden saat ve telefon kullanımı bilgisine kadar hepsini inceliyoruz."

Soru: Üçüncü bir TIR'ın varlığı iddiası

"Üçüncü bir TIR'ın varlığı, polislerin lastiklerini patlattığını ifade edenler var. Bu tamamen gerçek dışı bir değerlendirme ve iddiadır. Bir polis kardeşimiz şehit oldu. Orada vatandaşlarımız gibi yardımcı olmak için bulunan bir kardeşimizdi. Ateş açıldı, yok durduruldu, lastikleri patlatıldı gibi iddialar gerçek dışıdır."